Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2869 / Slow Photography! Mycket omodernt och även mycket opraktiskt, men ganska kul!

.

Har för någon vecka sedan laddat en leica IIIf med negativ färgfilm! För fjällbruket! Och som optik på Leican har jag en klassiker, men även ett mytosobjektiv, Sonnar 1,5:an! Så långt allt väl, men sedan kommer det där omoderna, eller kalla det för Slow Photography! ;)

Först skall ju bilder ta's med den här litet ålderstigna fotoapparaten! Å det går inte så fort! För det e ljus att mäta och några knappar att ställa in efter det! Å hela rullen på 36 bilder skall såklart användas, och sedan skall rullen sändas till framkallning, och kopiering! Tre dagar tar framkallning med kopiering! Som sagt, mycket omodernt hela den här fotorutinen!

Se'n tar jag såklart några extra bilder med Sonnaren på full öppning för å se hur det blir! Kollar bokeh, ljusavfall i hörnen, kollar även ev. fokus-shift! Fotar på olika bländare!

Efter framkallningen kan det dock bli litet modernare, skanning!
När jag fått de blanka färgkorten så ser jag vilka bilder jag ev. skall skanna!

Under väntetiden har jag såklart iPhonen! Den e mycket praktiskt och lätt och effektiv att fota med! Men kanske litet väl praktisk ibland! Den sköter sig nästan helt själv! Man får knappt nå't att säga till om! ;)

.

Men det blir bra bilder med iPhonen! Å fort går det! Räcker helt klart till bloggen tycker jag! Klicka upp bilden så ser ni bättre!  (Skånsk Terrier fotad i fjällmiljö)

Men nu e de väntans tider på något annat! Långsamhetens lov liksom! Litet otålig e man nog på att fotografen skall ta slut på färgrullen, eller rullarna, för jag köpte tre rullar negativ färg! Men den här väntan känns helt Ok! Man kan även gilla vägen till målet också! ;)

Och skulle det krisa, och att jag behöver bilder på stört i bloggen,
så har jag ju min iPhone som synes! :)

Ha det!
/Bengan 

Inlagt 2015-06-29 19:51 | Läst 3165 ggr. | Permalink
Kulfaktorn är hög med film i kameran!(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg