Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2864 / En gammal Leica för skokartongsbilder!

Kan tänka mig att även i framtiden så hittar man bilder i skokartonger! Ni vet det där enda riktigt säkra sättet att spara bilder på! I alla fall så behövs inga flyttningar av filer till nya media hela tiden, fast de e klart, nu finns det ju moln att lägga bilderna i numera! Men hur säkert låter det, ett moln!  Som kanske upplöses efter ett tag när molnföretaget går i konkurs! ;)

.

Nere vid Frösjön i Gnesta har Sörmlands Museum hängt upp bilder! Det är på en mycket vacker utställningplats! Om det regnar på bilderna, så går det också bra, för bilderna e av plast! Jag tycker det e mycket intressant att titta på sådana här bilder, just för att det e människor på bilderna, människor som du och jag! Jag undrar också hur dom haft det i sina liv, vad det blev av dom i livet, och att dom hade det nog lika roligt som vi kan ha, men hade det nog även så sorgligt som vi kan ha det!

.

Och det är nog den här bildtypen, vardagsfoto, som blir intressant i framtiden! Att titta på alltså, hur det såg ut förr!

Om det inte är någon världsberömd fotokonstnär som tagit nå'n bild, för hen kan ju fota nästan hur som helst, man tycker det e spännande å fint ändå, även om man inte riktigt fattar vad bilden föreställer! ;) :) Och bilden kan kosta hur mycket pengar som helst också! Men den bildtypen överlever bara i ett bankfack! ;)

.

Men som sagt, nu talar vi om de här bildtyperna för oss vanliga!  Och det borde räcka med en enklare kamera för att ta de här bilderna också!

.

En liten parentes, jag vi inne på varuhuset Kringlan i Södertälje i måndags! Där finns det fortfarande en butik som både säljer både film och framkallar! Jag frågade om det e många som forfarande fotar med film och gör blanka färgkort! "Jodå, det e många, de e faktiskt folk som köper diafilm också! För någon vecka sedan köpte en person en sexpack!"

.

 Så fota nu, vardag som fest, fast våra vardagsbilder e nog mest intressanta efteråt! Även om vi under vår vardag inte tycker att de e nå't att fota! För det ser man ju varje dag!
Men det e helt fel!
Och man kan även i vardagen fota konstnärligt, kolla på Sune Jonssons bilder!
Och lägg sedan bilderna i skokartonger för säkerhets skull! :)

.

Och för att komma till den sista delen i bloggen, Leica! Då borde en gammal gäng-Leica räcka också! För bilder till skokartonger alltså! För det räckte ju bra förr! För de e ju de bilder vi tittar på nu! ;)

Ha en fin dag, nu i dagarna före festen!
/Bengan

Inlagt 2015-06-17 08:12 | Läst 2231 ggr. | Permalink
Gryt: 50 år sen prick. Det gällde att se vuxen ut så fort som möjligt. Då gällde vålmad frisyr på tjejerna och smal slips och skarpa pressveck på killarna. Prosten ser ut att ha varit med ett bra tag.

I storstan tror jag modet hade hunnit ändras lite, gällde redan då att se ung ut så länge det gick.

Inte exakt vardagsbild men visst blir vardagsbilderna intressantare med åren!
Det är faktiskt liten lustigt; här jobbar vi för att få till bra bilder - komposition, färg, kontrast, färg/svartvitt, uttryck och avgörande ögonblick, vi diskuterar olika datatekniker och framkallningar - ja helt enkelt konstnärliga bilder, bilder som sticker ut, som alla tittar på och uttrycker sitt gillande för. Och sen är det någon eller några personer, lite stelt uppställda framför kameran, nödtorftigt poserande, dvs fjärran från det "avgörande ögonblicket", som fångar vårt intresse flera decennier senare. Och det gäller alla fotografer, amatör- som proffsdito.
Igenkännande, nostalgi, historia?
Hälsningar//GöranR(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg