Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2862 / Bilder som överlever tiden!

.

Vissa bilder tål att titta på! Andra bilder kan man titta längre på! Ofta är det bilder på människor i miljö som kan tittas på en längre tid! Och ofta bilder på en miljö som inte finns kvar! Och det e väl inte så konstigt att sådana bilder blir intressanta med tiden!

.

Visst kan man titta på äldre naturbilder också, men det e nog inte så vanligt! Eller bilder på blommor och djur! Vissa bilder e nog vackrast för stunden, medans andra bilder blir intressantare ju längre tiden går!

.

Tänkte på det här när jag tittade på en bildutställning som hänger längst ett räcke vid Gnesta Station! Det va bilder på skolklasser, idrottsklubbar och från arbetsplatser! Gamla bilder alltså!

God natt!
/Bengan

Inlagt 2015-06-15 22:29 | Läst 2443 ggr. | Permalink
Så är det...även om mina bilder vad som hänt i Hässleholm inte är så gamla så
Kommer många när jag visar dessa bilder..
Inte så kul för mig visa dem för ofta men set tror de som vill se bilderna.
Ha go tisdag
Gun-Inger
Ja, detta är just sådana bilder som blir bara intressantare ju längre tiden går. Så ni har en staket-utställning i Gnesta? Med bilder som klarar väder och vind tydligen. En fin idé! Jag undrar vem som kostar på sådant?
Det är tidsfaktorn, Bengt. Spara dina oframkallade rullar i en resväska med en lapp på utsidan "öppnas tidigast 2045" så ska du se att det tar skruv.
Miljö och människor - precis det är det som vi tittar längst på, det stämmer nog väldigt bra. Och jag tror att när man bläddrar bland semesterbilderna så är nog bilden på farbror Johan och tant Sigrid framför Eiffeltornet mer populär än lavendelfältet i Provence.
Jag tror att det kan handla om sammanhang, igenkänning och kontext och sådant som tilltalar oss, möjligen.
Intressanta tankar, som vanligt.//GöranR(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg