Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2861 / En härlig Måndagsmorgon! Stormen e stillad! :)

Idag litet mulet med regn i luften, å kyligare ute, å jag skall till tandläkaren senare, och har litet ont i ryggen efter helgen, en liten klämskada på fingret av trädgårdssaxen men det glömmer jag lätt när jag sitter och läser DN till morgonkaffet!

Det blev som en försenad julklapp, då senaste budet va att att DN skulle komma åter först på onsdag! Det hade varit litet strul innan alltså! Men DN kom idag måndag! Min fru väckte mig 05.30 och berättade att DN kommit! (Jag steg upp 05.30)

Se'n kan såklart vän av ordning undra varför det blir ett så himla liv för att en morgontidning inte kommer på några dagar! Men ni som inte har den riktiga DN, ni fattar inte det här! Och nu e det inte DN på internet jag pratar om, utan den riktiga DN, DN på papper alltså!

Och skall man nu ge nå'n en känga för det här, så e det i så fall DN som skall ha den!
Varför gör DN en så'n intressant, läsvärd och bra tidning!
Därför e det stormvarning de dagar då DN inte kommer!
Då e det bara å söka skydd! ;)

Men som sagt, idag e det en bra och härlig måndag!
Lugnt och vindstilla i Gnesta liksom!
Solen verkar skina, fast det duggar!
Carpe!
/Bengan

Inlagt 2015-06-15 07:20 | Läst 2124 ggr. | Permalink
Förstår precis. Morgontidningen är viktig!
Jag har ju precis sagt upp min prenumeration på SvD, det kändes som om de aldrig slutade att föra valkampanj trots att valet sedan länge var över. Vet inte hur det är med DN idag, att jag gick över till SvD handlade om att DN drev en faslig kampanj för de nyliberala idéerna för några år sedan med klappjakt på sjuka bland annat.

Hur är den idag? Kanske skall testa den ett tag igen?
-affe
DN driver fortfarande en ruskig kampanj för de nyliberala idéerna, i alla fall när det gäller inrikes. Stockholmsdelen och kulturen är ganska bra. DN är i alla bäst bland de dåliga. Man längtar efter gamla StockholsTidningen!
/Bernt
Min SvD prenumeration går snart ut och det blir ingen förnyelse.

Här en annan variant av avkoppling. En bild i halvtimmen;)
https://luminous-landscape.com/rediscovering-8x10/

/Stephan
Allt har för och nackdelar! Men jag tycker DN har många fördelar! Men om man kan sin politik, så kan man välja bort det man inte gillar! Det tror jag ni fixar! Jag hittar många intressanta saker i DN, nyss va det Kalifatides, som gav sin förklaring om Greklands problem! Vi har ju bara hört IMF och EU förklara det tidigare!
Och för några dager sedan va det en artikel på flera sidor där man i stort förklarade IS och hur det växt fram!
Men det här tycker jag e intressant,
andra tycker säkert annat e intressantare!
Han ekonomen Calmfors, han tror inte på att man kan sänka arbetslösheten,
då invandringen hela tiden fyller på! De va han som sa så i DN faktiskt!
Så DN e bra, om man kan sin politik innan! ;)
/B
Alf Johansson 2015-06-15 17:12
Jo, jag gillar ju näringslivsdelen i SvD som är den vassaste i Sverige. Men när man i ledarsidor och på annan plats i tidningen inte kan acceptera valutgång och ingådda överenskommelser givet det faktiska parlamentariska läget blir det trist till slut. När det gäller DN hade de en ganska lång period där de var ledande i att skapa opinion för den människosyn som gjorde alla sjuka, halta, lytta och arbetslösa till lata fuskare, det hade jag mycket svårt att förlika mig med. Jag ville helt enkelt inte sponsra ett husorgan som förde fram en närmast fascistisk människosyn i dessa frågor, oavsett om kultursidorna var bra.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg