Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2858 / En eloge åt den här kameran! Eller respekt som man säger numera!

För att visa att jag inte e helt bakom, och bara fotar analogt och bara snackar om gamla objektiv från 1930-talet, så kommer här några tillägg till min CV!

Det handlar om en digitalkamera! Jag har haft den här kameran några år nu, och den funkar mycket bra! I alla fall för mina behov! Nå'n kan väl kanske tycka att kameran e litet begränsande, och så har det kommit nya modeller! Bättre och förbättrade modeller! Men jag har kollat på de nya modellerna och jag behöver inte de här förbättringarna, så jag sitter nöjd! Antikonsumist liksom! ;)

.

Och det här va ändå den här kameratypen jag hade ylat om ända sedan det digitala kom! "Varför gör ingen en digitalkamera som ser ut som en riktig kamera?" Och fick såklart mothugg! "De e nya tider nu Bengan, de moderna kamerorna behöver inte se ut som gamla dinosaurier! Nya tider! Häng med Bengan!"

Men som tur va så va jag inte helt ensam, för det va nå'n som inte bara lyssnade på fångarnas kör, utan även på några små röster! Fritänkaren Fuji hade hört våra små nödrop på en liten M Leicaliknande kamera! Och man gick ännu litet längre, sannolikt med tanke på mitt ständiga objektivbytande hela tiden, man satte en fast optik på kameran! En Dogmakamera liksom!
"Nu får du fota i stället för att hålla på och byta optik hela tiden" sa nå'n, fast på japanska!

Men för att vara litet Ove, ni vet han som tycker det va bättre förr, så gillar jag min Fuji X100! Jag har ännu inte hittat de där problemen på min X100 som gör att jag måste byta till nå'n av de nya X100-modellerna! ;)

Så nu håller jag bara tummarna för att min X100 håller i många år till!

/Bengan

Ps. En Fuji X100 bild!  Straight Photography!

Inlagt 2015-06-13 13:28 | Läst 1971 ggr. | Permalink
Jag är på väg att göra mig av med mina stora tunga digitala maskiner och skaffa mig en Fuji x100 så jag undrar var har du hittat den fina väskan?
Trevlig sommar och vi syns i Gnesta den 25 juli!
Svar från Benganbus 2015-06-13 21:11
De e en standardväska, där jag kapat av ovandelen, så det bara e kvar en litet lapp som täcker displayen. Den här lilla grejen fäster undertill på halv-väskan med två tryckknappar. Lappen skyddar displayen och skyddar baksidan av kameran från mina fingrar! :) Jag håller lappen på plats när jag fotar med tummen som jag håller på tumgreppet. Å när kameran hänger runt halsen, så täcker lappen displayen.
Funkar mycket bra faktiskt.

Ha en trevlig sommar du med Bernt!
Å så se's vi på Gnesta-Planket!
/Bf
Det här gillar jag stark!
Göran
Hej!
Jag håller med dig till100%.Jag har samma kamera (black edition)som jag köpte här på Fotosidans köp&sälj för några år sedan.Bär nästan alltid kameran med mig och har fått fantastiska bilder av många människor som ju knappt lägger märke till kameran.I fjol besökte jag Matisses kapell i Vence där det är fotoförbud,men med kameran på magen lyckades jag dokumentera hela museet utan att bli upptäckt....den är ju också nästan ljudlös också vilket gjorde uppgiften enklare!
God fotosommar önskar Erik L(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg