Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2845 / Utvecklas man som fotograf på en fotosida, eller blir det bara ett trevligt facebookpingpongande? ;)

.

Facebookpingpong, det e det där ni vet, "jag gillar dina bilder, om du gillar mina bilder", och "jag gillar vad du skriver, om du gillar vad jag skriver!" Och har du en position, så gillar jag ännu mer vad du skriver! Och man blir ofta som en stor familj, grupper håller i hop, som ett lag, med litet kontroverser då och då såklart, men annars så flyter det trevliga pingpongandet bara på! Och alla lever lyckliga! För det e jättetrevligt på en fotosida! Och även på facebook! För det e ju därför vi e där! För att ha trevligt, även i vår hobby! Å allt e frivilligt liksom! Så vad e problemet? Å man måste väl inte utvecklas hela tiden heller!!

Å då e det väl inte så mycket att snacka om i en blogg heller?
Eller vad e det du menar!??

Ha en bra dag! :)

/Bengan

Inlagt 2015-06-03 09:48 | Läst 2317 ggr. | Permalink
Definition enligt den danska ordbok:
Utveckla - att förändras gradvis i en viss riktning, ofta mot en högre, mer fullkomligt tillstånd.

Så som svaret på dit "Å man måste väl inte utvecklas hela tiden heller!!":

När du och jag har nått de fullkomliga tilstånd  kan vi jo inte göra mer :-) Bara njuta av de sociala här på FS och FB. Jag läste det som Facebook dopning och det kunde man väl också kalla det och det är nog inte när så farligt :-)

http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-utan-mening.htm

Hälsningar från Erik/DK
Tack för kommentar och funderingar Erik!
"Facebook dopning" har jag inte hört tidigare!
Kul och kanske inte så tokigt... :) :)
/Bengan

Ps. När vi nått de fullkomliga tillståndet, sett ljuset, då.....! ;)
Hej Bengt, visst tror jag att FS bidrar till ngt slags utveckling. Sen betyder säkert utveckling olika saker för olika personer. Självklart är inte FS enda vägen för utveckling. Själva fotandet är ju den viktiga utvecklingsvägen, hålla på år efter år, fundera lite på resultaten, se vad som stämmer för mig efter några år.

Bloggandet på FS i sig har för mig störst betydelse som klotterplank och bollplank. Jag håller mig inte till ett område, en typ av foto utan provar massor av olika (porträtt, gatufoto, barn-och familjebilder, naturbilder...) och därför blir begreppet klotterplank bra. Men det är också viktigt att få respons, se vad kommentarerna om det nu blir några, säger. I stunden blir jag visst påverkad av vilken responsen är (eller inte är) på en viss blogg men jag märker att efter ett tag är påverkan mer komplex än så. Det är bra att få mothugg eller tystnad. Ibland leder det till "insikten" att det kanske faktiskt inte var så bra, ibland blir det tvärtom så att jag får renodla mina egna argument för att fota eller skriva på mitt sätt, motgången liksom stärker. Det är ju också lätt att se att vissa genres är populärare än andra - prylar och fototeknik tex

Hälsningar/ Björn T
Khalad 2015-06-03 14:49
Hade en fortsättning där
.., djur och fåglar är ett annat. Så småningom hittar jag också fotografer vars bilder tilltalar mig mer eller oftare än andras och summan av kardemumman är att jag så småningom bättre känner vad jag tycker om, inte vad som är populärast.
Bengt, det här är en väldigt bra fråga! Det kan nog vara lite påfrestande att ställa den här frågan till sig själv! När det gäller Facebook är det kanske en annan sak - det är ju uppenbart en rent social plattform mellan vänner. Men även där kan det bli lite jobbigt med alla dessa (illa) fotograferade maträtter som troligen avses visa hur bra man mår. Men foto av mat är en svår konst - ofta ser tallrikarna i sin illa belysning inte särskilt aptitliga ut.
Här på fotosidan finns flera seriösa och bra fotografer. De bjuder ibland på riktigt bra foto. Men jag känner mig inte särskilt inspirerad att bidra till "Face-book" -stilen som grasserar.

Betydligt mera givande är att försöka få proffsiga uppdrag och sen kunna skriva ut en faktura som både kunden och man själv är nöjd med. Men det är en hel del svårare än de sociala medierna!
(Tyvärr missade jag troligen idag Tårtan - hoppas återkomma nästa gång).
Människan är en social varelse som tur är och om någon gillar dig så kommer chansen vara stor att du gillar den personen. Det är rena kemin!
Visst är det mycket en social grej, men många fotograferar säkert mycket mer tack vare FS, och det i sig är ju bra. LO(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg