Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2827 / Motljustest med nya Summicron 50 mm ;)

.

Känner mig nöjd med den här Summicron HPD-optiken, trots att det kosmetiska utvändigt inte e riktigt rätt! (Bländarinställningspricken sitter litet till vänster på optiken) Men optiken tecknar bra! Nu va jag på väg till källarfotograferingen på Kocksgatan 24, och vid ett möte på trottoaren så kunde jag testa motljusegenskaperna, men att ställa in avståndet va omöjligt i motljuset,  så snabbt på med hyperfokalen,  och upp med kameran till ögat!

Tycker optiken klarar det bra! Mycket bra! Nu kan jag inte skylla på optiken i alla fall! Och i källaren gick det också bra att fota!  Allroundoptik! :) 

Ha en fin lördag!
/Bengan

Inlagt 2015-05-23 08:58 | Läst 1813 ggr. | Permalink
Hej Bengt!
Du har ju fått en utmärkt 50a!
Bra med ”hyperfokal” i de flesta lägen när ljuset räcker till.
Göran
Ser mer ut som Bondegatan än Kocksgatan, men ljusriktningen är ju densamma. Du har haft tur med Ditt Summicronexemplar; mitt ungefär jämnåriga hade troligen gett en helslöjad bild i det ljuset. I övrigt är det ett helt underbart objektiv, med fin avvägning mellan skärpa och mjukhet.
Ser bra ut, Bengan. Så gott som inget ströljus alls.
Min erfarenhet (från de flesta gluggar) är att det funkar så länge inte frontlinsen träffas av ljuset. Alltså solen utanför bild men skinande på frontlinsen till exempel. Summicron 50 är ju inte direkt känd för strålande motljusegenskaper utan det är ju normalt en av den gluggens sämre grenar. Jag hade ju ett exemplar själv som var direkt hopplöst, det skickades till Leica och kom tillbaks med motiveringen att det inte var något fel på det och att det var som det skulle.
-affe
Svar från Benganbus   2015-05-27 08:48
Jag tycker senare versioner av Summicron 2/50 är bra. Jag har haft några tidigare versioner, tex den första, inget för motljus kan man nog lätt säga! Men annars e summicron 50 mm mycket skarp.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg