Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2819 / Vad gäller mitt kameraprojekt, iPhonen 4 S! Och så Tårtan på onsdag!

(Å ni som tycker det skrivs för mycket om iPhone 4 S, ni är självklart så självständiga att ni läser en annan och roligare blogg!)

.

Den gamla tiden och den moderna tiden sida vid sida!

Det här iPhone-projektet startade jag mest av nyfikenhet! Och orsak e att en i familjen tog onödigt bra bilder med den här grejen, bara tur tänkte jag, men bilder som jag ändå inte riktigt kunde glömma! Och tyvärr så sa jag vid något tillfälle, att det va bra bilder, och då fick jag höra att man behöver nog inte så mycket mer kamera som amatör! Jag höll på att börja tala om konsumtion i samhället, att få hjulen att snurra, jobb åt alla, som skulle gå i stöpet om man inte investerade i nya, i vårt fall, ny kameror varje år! Men det gjorde jag inte, utan när tillfälle gavs nu, så skulle jag nog avslöja den här iPhone-bluffen!

Jag sa också att om man nå'n gång ville göra större papperskopior, då minsann räcker inte en iPhone 4 S! Men det verkar tyvärr räcka till hyffsade kopior också...

Men när iPhone 4 S blev för gammal, två år c:a, och måste bytas ut, så tog jag chansen att pröva iPhonen i lugn och ro! Första tiden blev såklart att försöka hitta svagheterna, men upptäckte tyvärr snabbt att det fanns fördelar också! Bra grejer alltså! Shit!

.

Fotograferat från ett gömsle! Ganska nära! ;)

Och som nog många redan vet, utan att det sägs så där rakt ut, så uppfattas man inte som en riktig fotograf med en sådan här! ;) Och har man tidigare haft en M Leica runt halsen, så är det ändå värre, vänner undrar, "har du slutat att fotografera" även om dom nyss sett att man fotat med en iPhone! Ni fattar förutsättningarna, och den mentala styrkan som behövs,  för att öppet fota med en iPhone! ;)

Och det e även så här på FS, i fotokyrkan alltså, det blir då och då något krystade kommentar och undringar, även om dom inte sägs riktigt rakt ut, men det går att läsa mellan raderna! ;) Och man säger också, att det e ändå bilden som e viktigast! Morsning! Tekniken e tyngre! Ger prestige! Även för mig såklart! :) 

Men för att avsluta en lång harang, jag kämpar vidare ett tag till ute i fotografiska periferin med den "fotoapparaten!" (Det kan vara dumt att kalla den kamera)

.

"Va va det jag sa, han har slutat att fotografera!"

Och så till slut, det e fotofika på Tårtan nu på onsdag! Från 15.00 c:a!
Väl mött, både med och utan fotoapparater! För det e bilden som e viktigast! ;)

/Bengan

Inlagt 2015-05-18 09:23 | Läst 1785 ggr. | Permalink
Tur man har en Sonymobil = usla bilder, så man slipper problemet att välja.'
Mv/G
Nästa steg i utvecklingen måste väl bli en M-Leica man kan ringa telefonsamtal med? :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg