Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2012 / Bildpoolerna verkar halvdöda på Fotosidan! Har vi blivit bildmätta? Bildtrötta?

På spaning...


Nåja, kanske aningen tillspetsat formulerat, men jag har tittat runt i några pooler, de större här på FS, och läst på några klotterplank, tempot verkar vara ganska mycket lägre numera i poolerna! Man funderar även på klotterplanken varför det är så här, både vad gäller inlagda bilder och kommentarer! Man kan såklart tänka att bloggar har tagit över en del här på Fotosidan, men det svaret räcker nog inte riktigt hela vägen! 

Man måste komma ihåg att man visar sina bilder på många sätt numera, å inte bara via en fotosida! Och det blir ofta många bilder om dagen man visar för andra på olika sätt! Och det är många bilder man tittar på om dagen också! De kanske blir för mycket till slut, man kanske blir aningen bildtrött, i alla fall för att göra sitt eget fotande mer långsiktigt och seriöst? 
Fotandet kommer såklart att fortsätta, och även att öka vad gäller bildmängden!
Men kanske inte så mycket på speciella fotosidor typ FS?  Eller?

God natt!
/Bengan

Inlagt 2015-05-10 23:02 | Läst 1720 ggr. | Permalink
Jag tror att vi är blasé på bilder. Vi har sett det häftiga, det exotiska och det udda så ofta att det skall mycket till för en bild skall sticka ut. Strömmen av bilder till olika media lär vara några 100 miljoner per dag.
Det är svårt att komma med något nytt i den floden.
Så en landskapsfotograf som beklagade sig över detta. Det räcker inte längre att åka till det mest exotiska resmålet och ta bra bilder. Det har redan varit några tusen där och lagt upp mängder av bilder.
Man måste ta en bild som är annorlunda eller av något motiv som bara existerar en kort tid så ingen annan kan ta en likadan bild.
Det har inte blivit lättare att vara fotograf nu när alla andra också är det.
Din frågeställning är intressant. För mig själv funkar inte publiceringssättet. Om det ska vara intressant att publicera bilder så ska man helst ingå i någon mindre, informell grupp där man tittar på och kommenterar varandras bilder. Det är i alla fall vad jag tycker. Och bloggarna funkar lite grand på det sättet. Det skulle finnas tekniska möjligheter på FS att stödja detta bättre, men de är inte alls utnyttjade tycker jag. Rent allmänt tycker jag också att FS användargänssnitt för bildpublicering är ålderdomligt och trögt. Och även uppladdning av bilder i bloggarna är segt, när jag jämför med blipfoto, där uppladdningen av en bild nästan inte tar någon tid alls. Umgängestonen på FS är inte heller den bästa. För många troll härjar runt. Jag lägger också märke till att folket bakom FS valt att uveckla andra produkter än just FS. En bildbyrå och så papperstidningen. Säkert bra produkter, men om det är dit passionen går så hamnar FS på något sätt i bakvatten. Det är vad jag misstänker har hänt.

Kul gatubild. Jag undrar om den gamla damen är medlem?
Jag gillar din bild! (Linjerna, färgerna, ödsligheten...ensamheten?)
Fö tror jag att man inte hinner med allt och gillar man bilder finns det ju mängder av forum och sidor att kolla in på nätet. Jag brukar fundera på det där du skriver om bloggarna, om de har blivit ett ställe vi hellre publicerar bilder i, än poolerna. För vissa är det säkert så...men av FS alla medlemmar kan vi ändå inte vara särskilt många. Det känns som vi är en ganska liten skara bloggare som bloggar frekvent. En liten egen grupp på Fs kan jag tänka ibland...
Jag kan tycka att et är roligt att stoppa in en och annan bild i poolerna om det är något speciellt jag undrar över...men visar mina bilder gör jag nog mer i bloggen...där hamnar de också i ett sammanhang med text som jag gillar.

Mvh Lena
Jag håller med Lena i det mesta. I poolen är inställda för bild kritik och betyg och det är svårare att ladda upp bilderna - de ska minskas i storlek bl.a.. Här på blogggen kan man sätta bilderna i samband med texten. Och kommentarerna och svar accepteras att vara längre och mer omfattande.
Och i några av grupperna är bilden flötet enormt. Jag lägger oftast bara bilder i "min" egen grupp, men ser till att alla får ett par ord till sig och en liten bild kritik. Men det är inte det viktigaste i den gruppen, här är det fordon som har första prioritet.
Med foto hälsning från Erik / DK
Tack för intressanta funderingar i ämnet!
/Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg