Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2011 / Att trötta ut en hund! Och en Leica-optik på ljusstyrkan 1,2 på en Olympuskamera!?

I går och i förrgår va Roffe trött, och är nog fortfarande trött idag! (Jodå, jag kollade nyss, han e trött) För Roffe har varit på kurs i helgen! Han har tidigare prövat på litet olika aktiviteter, bla Agility, Spår och Rallylydnad och nu i helgen fick han en tvådagarskurs i Nose Work!

Den här aktiviteten är inspirerad från Sökhundar! Och man tränar i olika svårighetsgrader! Min fru, som va med Roffe i helgen, berättade att när andra kursdagen började i söndagsmorse, så låg alla hundarna som pannkakor på marken i sina koppel! :) De va annat än vid starten i lördags morse det! ;)  

Och efter att ha nostränat andra dagen, på söndagen alltså, så va Roffe mycket, mycket trött när han kom hem! Han bara satte sig på tomten och stirrade med en tom blick i fjärran! :)  Att träna sin nos, med nosarbete, tröttar ofta ut hundar mer än motion! Å det va mycket och intensivt nosarbete de här dagarna! Roffe gick och lade sig tidigt i går kväll! :)

Och i dag, när Roffe har vaknat ordentligt,  så får jag fråga ut honom litet mera om hur det va på kursen! 

/Bengan

Ps. Å så va det Grann-Leica! Grannen som också fotar, kom och visade upp en Leica-optik på sin Olympuskamera i går eftermiddag! E det verkligen nödvändigt med en så'n ljusstark optik, frågade jag!? Å så stor också! Å säkert onödigt skarp! ;)

Här till vänster syns en litet mer normal 1,2 optik! På en normal kamera! ;)

.

Men visst e den maffig! (De e Panasonic som sätter ihop den vad jag förstår)

Och bilden på Roffe och kamerabilderna e såklart tagna med iPhone 4 S på fri hand! :)

.

Inlagt 2015-05-11 07:53 | Läst 1976 ggr. | Permalink
Stora gluggar ni kör med i Gnesta ;) Jag gillar ju Olympus OM-D serien. Snygga kameror, lite som de klassiska analoga OM4 och OM2-spot. Men Leica M4-2 är nog den snyggaste kamera som gjorts, oslagbar ;)
Svar från Benganbus 2015-05-11 12:10
Varför inte skaffa en M4-2 igen Johan! Du kan ju ta nå'n rulle med den när du har lust,
se'n kan den stå som en imponerade prydnad i vitrinskåpet,
tills nästa gång du vill lufta den litet! :)
Omväxling förnöjer, speciellt i ett sån't här fall när det handlar om en M Leica!
/B
Johan Pihl 2015-05-12 11:31
Får lust att göra det ibland. Men det blir mycket pengar om man vill ha en glugg till den också. Och det ska ju helst vara en 35/2 summicron, äldre version ;) Beställde precis ett Belkin-grepp till ifånen. Hittade för halva priset på Amazon, jämfört med om man beställde det på Belkins hemsida.
Svar från Benganbus 2015-05-12 12:48
Vad gäller gluggar till M Leican, Voitländer/Cosina tycker jag funkar bra faktiskt!
/B
Johan Pihl 2015-05-12 15:24
Fast ska den stå i det fina vitrinskåpet, så ska det vara med en Summicron 35mm tidig version på ;) Voitländer/Cosina ska ha en eloge för att de tillverkar billigare alternativ till Leitz m-gluggar. Sen är ju Zeiss' Biogon 2/35 ZM också grym. Var det inte du som skaffade en sådan, Bengan?
Svar från Benganbus 2015-05-12 23:43
Jo jag har en Zeiss 2/35 ZM i skåpet! :)
/B
Hej,
Den gluggen är för stor, enligt min smak. Du vet förstås att man kan sätta dit din Canon glugg med adapter på OM-D E-M5. Funkar mycket bra.
Enligt min mening är den kameran utmärkt bra, men skall inte jämföras med Leican på bilden. Alla gamla film Leica M är fina verktyg. Vill man köra film är Leica ett bra alternativ då de är relativt billiga.
Ha en fin fotodag
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg