Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2804 / I dag kom inte pappers-DN! Öken liksom! Tur att SN kom i alla fall!


Men visst har jag dator och en surfplatta, så efter att ha läst SN så tog jag fram surfplattan för att försöka läsa DN på internet! Plattan börjar med att berätta att den har "Ingen tjänst"! Bra början! Men efter ett tag så kommer tjänsten igång och jag kommer in på DN:a förstasida och där finns det även en hel del reklam såklart! Det konstiga är att jag störs inte av reklamen i papperstidningen, men här på internet/plattan e den ofta i vägen och störande!

Ok, men så er'e nu, och efter en stund så kommer jag åt en artikel på förstasidan, men kommer såklart även åt nå't annat, så det dyker upp en reklambild för något! Petar undan reklamen och skall fortsätta, då surrar det till i plattan! Nå't e på ingång i plattan verkar det som, men det tar vi sedan, så åter till DN, och få se nu, va va det jag höll på med att försöka läsa, jovisst, men kommer såklart åt nå't annat igen, så bilden byts mot en ny sida! Och så börjar det dessutom bli litet suddigt i bilden också! Å så dyker det upp en liten DN-ikon uppe i hörnet på plattan! Nya nyheter på ingång? Någon läsro blir det inte här inte!

Vad gäller suddigheten i bilden, så sitter jag ju med morgonkaffe och äter en smörgås och har kanske fått nå't på fingret som kommit över på plattfönstret, för det ser ut som ett svagt marmeladfingeravtryck på plattfönstret, så jag torkar av paddfönstret med fingret, och då fattar ni såklart vad som händer va! Inte f-n byter pappers-DN sidor när jag tar bort litet marmelad!

Nu Basta liksom, gränsen e nådd! Stubinen e mycket, mycket kort på morgonen utan pappers-DN, så jag stänger av plattan, (å plattan frågar dessutom om jag menar allvar med avstängningen!!) och går till min Turingmaskin (dator från 2003) den har i alla fall riktiga tangenter som tål litet marmelad, och har även en stor och praktisk bildskärm! Inga nyheter är bra nyheter! Och här går det faktiskt hyffsat att läsa DN! (Men inte lika bra som på papper såklart) 

I dag fotofika på Tårtan! Väl mött på Gata Horns vid pass 15.00!
Å vädret skall blir bättre på eftermiddagen,
så påstår i alla fall väderprofeterna!

/Bengan

Ps. Insyn i Gnestagymmet! 104 säckar á 16 kg! Jag har lyft alldeles  själv! De ni! :)

Inlagt 2015-05-06 08:13 | Läst 1928 ggr. | Permalink
Ett tips Bengan, ladda ned DNs app och läs eDN. Då kan du läsa tidningen sida för sida precis som papperstidningen eller välja de artiklar du vill läsa.
Du är ju så modern och fotar med mobil så då måste du också läsa tidningen på plattan;)
/Krister
Svar från Benganbus 2015-05-06 12:41
Jag har appen och har hittat ett ännu bättre sätt att läsa DN! (Förutom på papper alltså)
Till min Turingmaskin, från 2003, så har jag en stor skärm 45 x 35 cm c:a,
och skärmen går att vrida till stående format!
Då får jag DN i rätt storlek, skala 1:1, även på internet! :)
Vad sägs om den bedriften? :)
/B
Det var mycket att intressant att läsa om krigsslutet idag så jag hann inte läsa färdigt! Fortsätter efter jobbbet ikväll.
Bra jobbat! Och är helt överens om att livet utan papperstidning är torftigare.../ Björn T



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg