Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2803 / Fotograf är inget framtidsyrke! (Å de va väl ingen nyhet DN)

Frisören

Dagens DN innehåller tips för fotografer! Eller kulturarbetare, rättare sagt! För många vill ta sin plats i kulturen numera. "Kulturarbetare blir fler. "När ny teknik sänker trösklarna till den kulturella skaparverkstaden är det många som känner sig kallade. Men det innebär också ökad konkurrens."

Så ett hett tips, fotograf är inget framtidsyrke! Å det kanske kan bli som inom pilotyrket, man får betala för att få jobba på ett företag, för att komma in liksom, sedan kanske, kanske, få några ströjobb med betalning nå'n gång då och då! 

Ha en bra dag, trots de här utsikterna! 
/Bengan

Ps. Men som pensionär e man faktisk något mer lyckligt lottad!
Som "kulturarbetare" alltså! Man kan både fota och blogga, och ändå få betalt! 
Så vänta litet bara, tiden går fort, snart e ni också där! ;) :) 

Inlagt 2015-05-05 11:14 | Läst 1510 ggr. | Permalink
Det är alltid några som lyckas :) Den ekonomiska framgången beror bland annat på hur man klarar av att jobba med kundens behov i fokus. Många duktiga fotografer har sin egna fotografiska utveckling i fokus och har svårare att anpassa sig efter kundernas bildbehov än mindre drivna fotografer.
Svar från Benganbus 2015-05-05 18:04
Jag tror också det e bra att se det långsiktig,
även om det kan kännas svårt idag,
och framför allt, bygga kontaktnät, det tror jag e mycket viktigt!
/B
Jag känner några unga människor som ganska ambitiöst utbildat sig till fotografer. Men hur det gått för dem har jag ingen aning om. Jag tänker på en person jag kände som gick på konsthögskolan. "Här utbildar vi postkassörer" berättade professorn lite ironiskt. Fast det var när det fortfarande fanns postkassörer. Det är många yrken som inte längre erbjuder någon hoppfull framtid. Men, som Magnus säger, det är alltid några som lyckas. Som konstnärer eller som fotografer. Min far var kulturarbetare. Han var statligt anställd och arbetade rätt många år för en ganska usel lön innan han så småningom fått en befordringstjänst. Hela sitt liv arbetade han på samma arbetsplats och tivdes nog rätt bra med det. En gång läste jag en intrevju med en ung svensk flicka vars högsta dröm var att få anställning som butiksbiträde på HM. Drömmar och anspråk kan variera rätt mycket. Det är skönt att ha de där röriga ungdomsåren bakom sig.
Svar från Benganbus 2015-05-05 18:08
Envishet och långsiktighet e bra tror jag,
även om man måste jobba i en SL-spärr under en viss tid.
Och vi, vi har fått vår konstnärslön! ;)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg