Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2796 / Mellan hägg och syren, är en underbar tid! Så jag passar på!

.

Uttrycket kopplas ihop med en särskilt njutbar del av försommaren, perioden mellan blomningstiden för hägg och syren. Jag upplever den här förunderliga tiden mest nu under kvällspromenaderna med Roffe. Men det kanske också har med åldern att göra, att mer kunna njuta av hur allt startar om på våren, för att även veta att det är en kort tid, och även en förgänglig tid! Så det gäller att njuta av nuet, njuta av Roffe, av fågelsången, ljuset, för snart vänder det igen, på flera sätt...
Carpe liksom! ;)

.

Så kvällspromenaderna med Roffe blir som sagt längre och längre just nu, och i går kväll besökte vi en bronsåldersboplats! Här ser man fortfarande ytor där hus har legat! I söderläge såklart! Och fortfarande sipprar det fram vatten från den forntida brunnen! Hela året! Det här bör ha varit en fin plats att bo på, för nedanför låg då ett sjösystem,  sannolikt fullt med fisk, fågel och en hel del annat ätbart! 

Senare i dag måste jag in till sta'n för att fylla på filmförrådet! Men det går bra att åka in till sta'n, för jag e inte inne så länge där! ;) Orsak e att M Leican börjar bli litet tom i magen! Och världens bästa optik lockar till ytterligare användning! :) 

/Bengan

Inlagt 2015-04-29 08:13 | Läst 3538 ggr. | Permalink
Hej,
Man kan ju njuta denna tid utan att vara skomakare.
Jag ser att Roffe har det fint, klapp till honom.
Ha det bra
Bob och Ninni
Svar från Benganbus   2015-04-29 08:56
Så tror jag med! :)
Ha det bra ni också i Kulturen!
Mvh från Roffe och Bengan
"Och ej bland väppling, hägg och syren
inblandar pärlors strimmande sken"

sjöng Bellman, som tillät sig att låta hägg och syren blomma samtidigt.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg