Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2795 / Leveranstvånget, kreativitetens dödgrävare?

Montörer

Vi lever i en tid då vi måste, eller tror i alla fall, att vi ständigt måste leverera något! Ok, på arbetet kan jag väl gå med på att det finns ett slags leveranstvång, om man skall ha jobbet kvar, men varför leverera även på fritiden? Fritiden borde väl vara motsatsen till arbetet? För jag tycker att mycket av "fritidsarbetet" även handlar om att leverera, och få betyg på hur mycket man gör eller levererar även på fritiden!

Så är det nog med vår hobby också, fotografin alltså, levererar du inte, helst ofta och mycket och kanske även i realtid, så finns du snart inte! Eller får frågan, "har du slutat att fotografera?"

Jag tror att kvalitet, eller att leverera med kvalitet, det tar tid! Att gripa tag i ämnen på ett djupare sätt, det tar tid! Eftertänksamhet tar tid, eventuella omtag tar tid! Och även att kontrollera om den tidigare kursen varit den rätta, det tar tid! Och jag tror, att även kontrollera kursen då och då e viktigt, istället för vid vägs ände inse att man varit på fel kurs! Då e det försent!

Och att ständigt leverera, i massor, det tar tid från annat, tex att leverera med kvalitet!

Men som alltid, man väljer själv sina egna vägar, å kan inte skylla på nå'n annan! ;)

/Bengan

Ps. Nu skall Roffe och jag strax gå ut! Hoppas Roffe levererar nå't i nå'n buske då! Jag skall leverera några säckar ris till Återvinningen och även tomglas när vi ändå e ute! 

Inlagt 2015-04-28 08:57 | Läst 3618 ggr. | Permalink
Man kan i alla fall lita på dina dagliga bloggleveranser :)
Svar från Benganbus   2015-04-28 11:40
Tankar för dagen liksom! ;)
Och kontinuitet! :)
/B
Man levererar så mycket lättare idag som tur är. Kvalitet handlar inte om tid, det handlar om förmåga.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg