Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2787 / Vilka bilder är det som säljer? Intressant reportage på Fotosidan!

Helgumannen..

Det är Anna Sievert på Fotografiska som berättar: "– Stora snygga bilder säljer. Det kan vara landskap, djur och vackra kvinnor. Strömholm och andra mästare går inte alls för samma summor. Socialrealism säljer knappt.
Hur sätts priserna? 
– Jag följer auktioner på Bukowskis och Stockholms auktionsverk med flera. Man kan säga att våra priser är relaterade till priserna på andrahandsmarknaden. Bilderna ska användas som utsmyckning och många väljer det som passar inredningen i övrigt. De vill kanske ha en stor bild som passar över soffan. Därför blir de stora häftiga bilderna ganska dyra. Samtidigt är vissa bilder, som Christer Strömholms bilder, undervärderade i mitt tycke."

Tänker på några fotografer jag läst om, som arbetade under veckorna med annat för att få det att gå ihop ekonomiskt! Och fotade sedan på fritiden det hen tyckte va viktigt!
Men fritidsbilderna såldes dåligt i början, eller inte alls...
Men fritidsbilderna va det som hen blev berömd för!

Man kan väl spetsa till det och säga, Ikea säljer mycket bra bilder att ha på väggen också, men man kan nog öka värdet på bilden en aning genom att köpa den på Fotografiska! Men det e nog ändå inga investeringsobjekt!  Men allt beror på vad man e ute efter! Och så har det alltid varit, i alla fall vad gäller bilder!

Hur som helst, intressant reportage!

/Bengan

Stormen kommer..

Inlagt 2015-04-22 08:02 | Läst 1980 ggr. | Permalink
Jag gillar dina lågmälda naturbilder i färg Bengan.
-affe
Tricket ligger väl som alltid att skapa en efterfrågan. Blir man "superkänd" och endast säljer 5 bilder per årtionde så driver man automatiskt upp priserna. Det kluriga ligger väl i att bli känd utan att första få ut en hel del bilder på marknaden ;-)
Fina bilder, Bengan.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg