Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2781 / Med en iPhone på Gotland, nästan bara en iPhone i alla fall, å skulle det räcka?

.

Fast visst va det litet oroligt ibland, skulle en iPhone verkligen räcka? Men å andra sidan, jag fotar ju mest minnesbilder, eller snaps, de e inga reklambilder som skall smällas upp på en anslagstavla i storlek 2 x 4 meter, så en iPhon 4 S borde nog räcka! Å så e en iPhone lätt att ha med sig, både på restauranger och vid havet!

.



Men för säkerhets skull, så hade jag med en livbåt i ryggan, en M Leica! Men M Leican va bara med ute på dagarna! På kvällen va det bara en iPhone! Modigt gjort va? :)

.

.

.

Å e det så, att vi som mest visar våra bilder på nätet, vi skulle klara oss med tex en iPhone eller liknande? Ursäkta tanken! ;) 

.

Å det va Gotland som sagt! Min fru och jag åker ganska ofta till Gotland, men det e mest på våren och hösten! Det blir lugnare så! Och så har de boende mer tid för en turist, det känns så i alla fall! Och nu i veckan blev det både havsvandringar och stadsvandringar! Och vi åt tre gånger på Bakfickan! Vi bad om ursäkt för att vi sprang där så ofta! ;)

/Bengan 

Inlagt 2015-04-17 10:17 | Läst 2485 ggr. | Permalink
Ja du, det där är en set-up som täcker det mesta. Själv som mestadels analogfotograf klarar jag mej rätt så långt med i-luren vad gäller det digitala. Har ingen Leica (ännu) men sälj-annonserna intresserar mer och mer... Men som sagt nån analogkamara och luren hänger för det mesta med.

Fina bilder från en trevlig ö jag besökt en gång, hoppeligen blir det fler.

Tommy S. från adra sidan viken.
Vad heter tillbehöret på din ajfån?
Svar från Benganbus 2015-04-17 21:54
M7_21 2015-04-18 10:33
Tack för ditt svar, kollade, men tyvärr verkar det inte finnas för iPhone 6 vad jag kunde se.
Märkligt att få titta på dina bilder! Stan i ett annat (och lite dovare) ljus. Själv väljer jag bort att se exempelvis övergivenheten på Wallérs plats (bild 4). Du ser. Jag blundar och tittar på lilla Strykjärnet i fonden i stället.

Dramatiska skyarna på Stora Torget (bild 2) har jag aldrig sett fast jag jobbat i stan många år.

Ögonöppnare, man tackar!
Sköna bilder, Bengan!
Tack Bengt
Du inspirerar som vanligt!
/H
Länge sedan man var på Gotland. Dina fina bilder väcker vissa minnen;)
/Stephan
Jag har ju en Samsung K4 zoom: en kamera med telefon skulle man kunna säga. Mycket tjockare än en vanlig smartfån men med en kamera med zoom (ja, det behöver ju inte betyda bättre bildkvalitet, jag vet).

Dilemmat är att bilderna håller så hög kvalitet. Jag skulle fotografera blåsippor. Tänkte först montera på mitt Leitz 28/2.8 asph med visoflex på min M9. Gissa hur stort skärpedjupet blev... I vissa fall (som t.ex. vid makrofotografering) kan det vara en fördel med liten sensor och större skärpedjup. Så jag gick ut och tog bilder som blev "bättre" än vad jag någonsin fått med 5D eller M9... tråkigt men sant (kan bero på mig också). Att dom blev "bättre" beror nog främst på det stora skärpedjupet och inbyggd bildstabilisator.

Jag har en 100/2.8 macro till min 5D men det är nästan lögn i helvete att få ljuset att räcka till med tillräckligt skärpedjup...

Visst: bildkvaliten är bättre med fullformatarna när de är som bäst, men om man inte får till det från början - vad är det då för vits?

Jag ska åka till Paris nästa onsdag. Vad ska jag ta med mig? Ja, det ologiska (eller inte) svaret är min 5D eftersom jag inte ska fota makro utan mina favoritbrännvidder (17-40). Hur ska man få med Eiffeltornet annars ;-)
Den är tung, men lite får man offra för konsten. Har med Samsung Zoom som reserv, det är ju dessutom min telefon..

Apropå bildkvaliten med moderna telefoner....

/Tomas



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg