Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2760 / M Leica, Tri-X och iPhone 4 S. En jämförelse! * Uppdaterad!

.

Om man bortser från tekniken, och går på resultatet, bilden alltså, så tycker jag att jag får ungefär samma resultat med iPhone som med en Tri-X i en M Leica! Nu gäller det här porträttliknande bilder i ganska bra och jämt ljus! Skärpan blir då ganska lika tycker jag!

Nu skall jag inte utveckla det här vidare, för det finns nog kilometervis att skriva om det här, tex vad gäller känsla för det analoga och det smarta vad gäller att fota med en smartphone, utan jag nöjer mig med min egen lilla privata iaktagelse!

I nästa vecka skall jag till några konstnärer för att fotografera, och jag tar med tre kameror! :)
En M Leica, en Fuji X100 och en iPhone!
Visst har fotograferandet blivit litet bökigare numera? ;)

/Bengan

Ps. Kan inte låta bli att länka till Lotta Grönings debattartikel/opinion från Svt med anledning av flygkatastofen i Frankrike.
http://www.svt.se/opinion/article2792698.svt

Håller helt med Lotta!

.

Inlagt 2015-03-27 08:30 | Läst 1824 ggr. | Permalink
Håller med Lotta också. Fast journalister och pressfotografer är väl tränade i att vara iskalla inför olyckor och elände? De skulle ha svårt att arbeta annars och så skulle plånboken bli rätt mycket tunnare.
Håller med Lotta.

En sak till: Intresset för dom som städar upp efteråt är nånstans mellan ljummet och obefintligt. Det gäller både i det här fallet och i krig. Alla dom som jobbar för att de döda ska komma i jord på ett anständigt sätt tycker jag är värda minst samma intresse som förövarna.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg