Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2753 / Mera bilder med iPhone 4 S

.

Tycker jag börjar få hyffsad koll på hur man skall fota med iPhone 4 S! Men en liten nackdel, de e att man inte har nå'n koll på vad för inställningar kameran väljer! 

Men som jag sagt tidigare, är mycket imponerad av fototekniken i den här lilla fotoapparaten! Måste även skaffa ett fodral till kameran! Just nu har jag kameran liggande i en strumpa i fickan! 

.

Närbilder klarar IPhone bra tycker jag!

.

Å även fjärrbilder! (Å så frågade jag såklart vad Roffe gjorde däruppe!)

.

Å då började han prata om Proust, och hans spaning, och att han Proust borde ha hoppat upp på en sten då och då för att få litet större överblick...
 Ok tänkte jag, jag håller med, så det inte blir nå'n längre diskussion, för det mörknar om några timmar!

.

Vi tog även en sväng förbi Björnlunda! Här bakom ligger järnvägsspåren! Här stannade tåg en gång! Men ju snabbare tåg, desto färre stopp såklart! Å med riktiga snabbtåg, så blir det bara pendeltrafik mellan Stockholm och Malmö! Å inga stopp emellan! :)

Allt för idag från iPhone 4 S!

/Bengan 

Inlagt 2015-03-22 14:54 | Läst 2127 ggr. | Permalink
En förlaring jag läst på FS till telefonkamerornas fina prestanda är att de där små sensorerna har pixlar av mycket högre kvalitet än "riktiga" kameror. Fast då kan man tänka sig vilken bildkvalitet vi skulle få från större kameror, om de hade sensorer med samma kvalitet. Skribenten på FS antog att det skulle bli alldeles för dyrt. Men vi fotografer är ofta beredda att betala. Det kommer väl så småningom, sensorerna i större amatörkameror har utvecklats enormt under de senaste åren. Och priserna går relativt sett ned. Björnlunda är liksom i mitten av ingenstans. Jag kände en gång en familj som bodde där. Det är väl en rejäl promenad från Gnesta? Och så tror jag att det går en liten "bakväg" från Björnlunda genom skogen till Skottvångs gruva.
Svar från Benganbus 2015-03-22 20:21
Jag har också hört att mycket av dagens spetsteknik ligger i de här telefonerna.
Så vi får se om det spiller över på kamerorna!
Björnlunda e mitten någonstans, men kunde vara närmare med Pendeltåg eller Regionaltåg.

Vi tog bilen till Björnlunda, de e så man kommer dit och från! :)
Det går en landsväg genom skogen från Björnlunda och till Skottvång, över Skeppsta.
/B
Intressant Bengt! Blir sugen på att börja plåta lite mer med min 4 S. Det fodralet jag har nu är så förbannat halt så jag funderar på att köpa ett nytt. Har kollat in ett från Speck som verkar vara vettigt. Ha det gött!
Svar från Benganbus 2015-03-22 20:22
Det här e utmaning Janne! ;)
/B
Trots fina bilder på Roffe får jag inger sug efter en Ifån 4S :)
Svar från Benganbus 2015-03-22 20:23
Tack! )
Så utmaningar e inget för dig? ;) :)
/B
beetle 2015-03-22 23:56
Utmaningen att ens få en 4S över tröskeln är för stor :)
Frågan är om man inte blir lite imponerad ändå ;). Fast jag tror att det handlar om greppet. Min mobil är så krånglig att hålla när jag fotar med den, och så har den inga rattar eller spakar när jag ska ställa in den, så det går inte att ställa in den. Men, som sagt, kameran är underordnad en bra fotograf, eller hur?
//GöranR(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg