Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2743 / Här är en M Leica som inger respekt! En riktig ribbsättare!

Kocksgatan 24

Mera tyckande om den senaste "Gucci-Leican" alltså! Den snygg kantavslipade svarta digitala M Leican! (så att det skall se ut som en riktig fotograf haft kameran på jobbet under många år) Fantasy alltså! ;)

Här kommer bilder på en riktig Working Class Hero M Leica!

Å kolla in bilderna från fotografen som använt den här kameran! :)

Slut för idag,
med önskan om en trevlig fredagskväll!

/Bengan

Inlagt 2015-03-13 17:06 | Läst 2500 ggr. | Permalink
Både den som förvärvar en Leica ägd av en berömd fotograf och den som förvärvar en Gucci-Leica gör det ju för att stila, inte för att fotografera. Pengar i sjön, tycker jag. Men jag har aldrig varit någon prylsamlare, eller haft någon lust att stila med prylar. Fast om jag nu ändå skulle stila med en pryl, så skulle det hellre vara med en Tesla-bil :-)
Ju mer du m.fl skriver om Leica, desto mera reklam får företaget. Och det är precis det de vill. Den här slipade nya prylen är ett perfekt marknadsföringstrick som väcker uppmärksamhet och får varunamnet Leica att poppa upp i både bloggar och artiklar, poddar etc. Kommer du ihåg när chokladen Black skulle lanseras? Tommy Nilsson användes som lockbete, och man skrev om detta överallt utan att chokladproducenten behövde göra någonting. Nu slipar man lite på kanterna och alla ska genast kommentera och skriva, prata om detta.
gorred 2015-03-13 20:33
Och vad då? Leica har alltid haft ett väldigt speciellt symbolvärde. Oavsett marknadsföring eller annan reklam. Det är en intressant kamera, en intressant företeelse som jag gärna läser om. Sen är jag väldigt nöjd med mina kameror som inte är Leica. Och vilka är vi att kritisera vilka kameror folk köper, och hur de sedan används?
//GöranR
Nils Bergqvist 2015-03-13 20:47
Varför överreagera ? Jag har inte kritiserat Leica som kamera/optikmärke. Jag försöker bara visa hur företag idag gör för att marknadsföra sig, och där är Leica inget undantag. Jag använder själv Leica-optik, har tre stycken om du nu vill veta det. Så vad menar du egentligen när du skriver "Och vilka är vi att kritisera vilka kameror folk köper, och hur de sedan används?" LÄS det jag skriver och diskutera det istället.
gorred 2015-03-13 21:04
Det är snarare du som överreagerar. Det är inte så konstigt att alla skriver om Leican i olika sammanhang, den har ett stort symbolvärde. Och att det då skulle innebära marknadsföring, so what?

Och, min anmärkning om kritik av kameraköp var inte riktat speciellt till dig - men här är det mitt fel eftersom det ingick i svaret - utan snarare en allmän reflektion över att det kommer fram synpunkter på vilka som köper Leica, och varför, och vad de använder kameran till.

//GöranR
Nils Bergqvist 2015-03-13 21:14
I vilket avseende menar du att jag överragerar? Att jag skriver en kommentar om hur företag idag marknadsför sig, kan väl inte vara förbjudet? Många idag förstår inte sånt här, det kan man se av kommentarerna till artikeln på fotosidans förstasida idag, där man spekulerar om än det ena, än det andra om varför man slipat kanterna på den här modellen. Att du skrev en kommentar riktad till min kommentar, om något jag inte uttalat mig om, var däremot att överreagera enligt mitt sätt att se.
gorred 2015-03-13 21:22
Jag skev en kommentar till ditt inlägg. Det tycker jag inte är att överreagera. Däremot reagerar du starkt på det jag skrev, vilket också innehöll en mer allmän reflektion, inte riktad till dig. Men jag beklagar nu att den kom med i kommentaren till ditt inlägg, jag förstår att det kunde missuppfattas.
Oj då, här händer det saker när man e borta! ;)
Men de e väl ändå det som är en del av bloggandet, att väcka debatt, starta tankar, för att skapa diskussioner! Vad gäller innehållet i min blogg, och kanske reklaminnehållet, så e jag mycket tveksam till Leica-reklamen i det stora?!

Nils du skriver: "Ju mer du m.fl skriver om Leica, desto mera reklam får företaget."
Det stämmer nog i stort, då reklam numera inte bara betyder positiva saker, men jag e ändå tveksam om mina inlägg i det stora hela betyder nå't mera än ett loppspott i Mississippi! ;)
Men visst vore det kul om man betydde nå't! :) Men tyvärr så e nog Fotosidan inte mitt i världen, å definitivt inte min blogg! Tyvärr... :(

Googlade en halvtimme på den här nya slitna digitala M Leican innan jag började på att skriva en blogg, och insåg då också att jag hade missat den här nyheten med flera dagar, eller kanske ännu mer! De va Fotosidan som med sin JÄTTEBILD på den här "slitna" digitala M Leican visade vägen för min blogg! ;)

Men nu e det här inte min grej, slitna digitalkameror alltså, så jag ville i stället visa en av mina idolers M Leica, Gary Winogrands!

Men nu e det andra tider! Moderna tider!
Nu e det iPhone 4 S som gäller!
Leica e bara gammalt fossilt skräp! :)
/Bengan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg