Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2736 / Ekonomiska planer för världen! Och att fota med iPhone!

Kväll i Garda

Men börjar först med föräldrarledigheten! Som tas ut litet ojämt! Ni fattar vad jag menar! Lyssnade på radio nyss och det verkar som om den i familjen som tjänar mest e minst hemma med barnen! Å då e alltså Kvinnor mest hemma med barn alltså! Att lösa det här e lätt som en plätt, man börjar tex med att höja kvinnolönerna till männens nivå!  :)

Det andra, det handlar om konjunkturen i Europa och även i Sverige! (Och i övriga världen också såklart) Mao, de e dålig fart på ekonomin/ konjunkturen, och snart så får man väl betalt för att låna pengar! Ok, vi får nog inte betalt, men bankerna i alla fall!

.

Fotomässan

Och vad gäller ekonomin, så tyckte jag tidigare att det va ett underligt drag att sänka skatten för höginkomsttagare, och minska inkomsten för pensionärer, sjuka och arbetslösa! Som man gjorde i Sverige! Om man nu vill att fler människor skall konsumera alltså! Och få fart på hjulen! För det e väl så en konsumtionsekonomi fungerar va? Många handlar, och det ger andra jobb!? 

Men, nu får jag kanske tänka om! Det får man göra ibland! Läste i tidningen, SN, att de ultrarika blir fler! Tillsammans har de ultrarika tillgångar på tjugoen tusen miljarder dollar, och då fattar ni va! De e mer än det sammanlagda värdet på all produktion i USA och Tyskland under ett år! 

Å nu fattar jag planen! De gör ni med va? De e ju dom ultrarika som skall få konsumtionshjulen att snurra såklart! Å dom verkar redan ha börjat att konsumera! Efterfrågan ökar på vingårdar, exklusiva stall, lyxiga stenhus i lyxiga skidorter! Även efterfrågan på båtar ökar, stora båtar alltså, bilar och privatflygplan är också saker man gärna konsumerar! Andra konsumtionsområden som väntas öka är konst, lyxklockor, fina viner och värdefulla veteranbilar! Man bygger även egna museér för sina Ferraribilar! Och man köper såklart flera lägenheter i New York, London, Paris, osv, och då även till sina barn, allt för att öka konsumtionen! Och förra året ökande antalet ultrarika, och under de kommande tio åren väntas dom öka med ytterligare 34%! Och som sagt, dom har mycket pengar att röra sig med! Att handla/konsumera för menar jag såklart!
Så vi kan ta det lugnt, konsumtionsökning e Pg, snart börjar ekonomin att rulla igen!

.
Vad händer för övrigt i Rohan då, jo jag pluggar iPhonehandhavande! Tror jag har ljusstyrka 2,4 som max på "kameran!"  Skall fota med iPhonen på biblioteket i dag och fota i sta'n på onsdag!

/Bengan

Ps. Produktfoto! Kameran jag använt för att ta den här bilden är iPhone 4 S 

.

Inlagt 2015-03-09 12:43 | Läst 2388 ggr. | Permalink
Ja det är en gåta hur människor är så lättlurade, definitivt en sofistikierad form av stöld. På Oxfam finns mycket intressant o skrämmande läsning, LO
Jag har tyvärr dålig koll på iPhone, men är du missnöjd med "kameran" är det bara att byta. En del appar ger mer kontroll över kameran och det finns t o m versioner som kör helt i svart o vitt. Du får väl leta runt lite när du blivit varm i kläderna =)

Fastnar du sedan kan det vara en idé att titta på konkurrenten istället. Android som system stöder RAW i form av DNG, men inte alla telefoner ger dig det valet. Gick själv bet och fick inget roligt när min telefon uppdaterades, men men, så länge den tar bilder så!
Det är svårt att göra slut på ultramycket pengar. Speciellt om man inte har några. Hade jag mer skulle jag köpa mycket film och fotopapper.
präntare 2015-03-09 15:27
Det är sant det du säger men mycket film och fotopapper kräver också ett ultrastort kylskåp, minst i storleken av en större container, tex.
N Thomas Meldert 2015-03-09 16:22
Det räcker med ett anpassat inflöde efter förbrukning.
Antalet ultrafattiga ökar samtidigt också lavinartat i Europa.
Svar från Benganbus 2015-03-09 16:19
Jag skall nog utveckla en annan av mina ekonomiska teorier i en kommande blogg! :)
Som det e nu, kommuniserandekärlekonomin! Allt hänger ihop!
Alltså, om några e väldigt rika på en planet, så måste många andra på den planeten vara väldigt fattiga!
Annars funkar det inte! Som det är nu alltså!

Men jag har en annan idé för det hela! ;)
Kommer nog i en blogg framöver!
/B
Snart kan du ställa in alla dina gamla Leica och Fujifilm i vitrinskåpet!
Många har så lätt att vara generös med andras pengar. Det är lite konstigt, tycker jag.
Och för att konsumera, behöver man producera. Så jobb ska löna sig.

Varför inte göra testet med att gå in i en Skattetabell, kolla upp Skatteuttaget på någon som tjänar 300.000 per år kontra en som tjänar 3.000.000. Bengt, jag tycker du ska göra det och förklara vad du ser.
Ändå, är detta inte en ultrarik person. Men jag kanske tänker fel. Upplys mig gärna.... Mvh, Peter
Åt dem som har skall det varda givet. Det står ju redan i Bibeln.//GöranR



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg