Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2734 / Hur går det med IPhone-fotandet då? Det går väl så där....

Men jag håller fortfarande på att lära mig att hålla i "kameran" på ett bra sätt! Det är ljust nu det svåraste! Man håller telefonen framför sig med litet utsträckta armar, och jag tycker dessutom att det ser litet... tja vad säger man, litet konstigt ut! ;)  Och det blir såklart även ostadigt, till skillnad mot ett vanligt kameragrepp, där man ofta håller kameran nära ögat, lätt mot huvudet, och i ett ganska stadigt tvåhandsgrepp!

.

Det här ostadiga märkt mest inomhus då fototelefonen går ned i längre exponeringstider! Och mycket av fotandet blir då dubbelt osäkerhet, dels för det dåliga stödet, men även osäkerheten om vad för exponeringsvärden telefonen själv ställer in! 

Men jag fortsätter att fota och experimentera med den här grejen ett tag till! Misstänker att det mycket är en tränings och vanesak, som med det mesta!

/Bengan

Inlagt 2015-03-07 14:29 | Läst 1659 ggr. | Permalink
Min hustru har en sådan där grej som hon leker med, jag har en telefon man kan ringa med.
Sten
Jag blir igen överraskad över hur bra resultatet blir! Jag läste i en artikel på FS att de där miniatyrkamerorna har mycket högre kvalitet på pixlarna i sensorn än större kameror.
Bengan, du får skärpa dig nu. Detta kommer sluta illa...

Kasta ut Fånen å börja om tycker jag ;-)

PS, behåll frugan och Roffe!
Du lär dig fort, Bengan. Nu kan du snart lägga ut din analoga kamerasamling på Blocket eller ta med den till kameraloppisen ;)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg