Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2727 / Indra?

Kommer ihåg Indras dotter i Ett drömspel (av August Strindberg) Indras dotter kommer ned till jorden för att uppleva människornas livsvillkor. Och Indras dotter upprepar gång på gång, "Det är synd om människorna".

Undrar varför någon har skrivit Indra här?

/Bengan

Inlagt 2015-03-03 11:13 | Läst 2264 ggr. | Permalink
Det kan man fråga sig, kanske en av de 15 som heter Indra i sverige eller så syftar det på restaurangen. Det händer att jag fotar klotter när jag ser något som sticker ut trots att jag tycker illa om företeelsen;)
Tips.;)
Såg på TV i går, Dox: Lyckliga människor av Werner Herzog som sällan gör en oberörd. Repris 4/3 eller kanske på Play

/Stephan
Svar från Benganbus 2015-03-03 18:43
Tack för tips! Den finns på Play, jag har kollat!
Och i kväll e det True Detective!
En av de bättre jag sett!
/B
Vilken dyster plats! Ett ställe att tycka synd om sig själv kanske?
Fint och välfunnet! Lärorikt dessutom för mig - att det är Strindbergs uttryck visste jag, men inte att det var i Ett drömspel , det har jag varken läst eller sett. / Björn T
Tror att Indra själv har stigit ner för att kolla läget. Det var ju drygt hundra år sedan dottern var här, mycket har hänt sedan dess.
Indras dotter Agnes ur "Ett drömspel" kommer jag ihåg.
Jag måste också tänka på Ingmar Bergmans kommentar beträffande den tyska översättning: "Es ist schade um die Menschen", som enligt honom inte täcker Strindbergs original som är starkare och mera träffsäkert. Jag har försökt hitta en bättre översättning (tyska är mitt modersmål), men utan resultat. Så är det med språk helt enkelt. Ibland finns ingen exakt översättning.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg