Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2725 / Ibland kommer man av sig i tillvaron, men så e det nog för de flesta människor då och då!


De e vår hund Roffe tar upp en del tid och uppmärksamhet just nu. Roffe har i olika om gångar haft kalciumoxalater, ett slags urinstenar, som stoppar upp kissandet, och stoppar kissandet upp helt, så e det bråttom. Så han har opererats två ggr tidigare, men när det här nu dyker upp för tredje gången, då undersöker man det litet noggrannare. (Det kanske man skulle gjort tidigare) Och hittar en liten bikörtel som producerar litet för mycket kalcium, som ger de här kristallerna i urinblåsan. Så förra måndagen opererades Roffe både i urinblåsan och i bikörteln i halsen, och där tog man bort den här lilla extraproducerande körteln och rensade då såklart även urinrör och blåsa!

Å dagen efter operation, det va på tisdagen förra veckan, så e Roffe uppe och gick runt litet försiktig, och hade även tendenser till svansviftning, säger personalen på op! Och dom tror han har Labradorpåbrå också, för han skall pussa alla sköterskorna så fort tillfälle ges! ;)

Och vi fick hem Roffe litet tidigare än normalt, då vi lovade att hålla extrakoll! Men vi måste åka till Bagarmossen varannan dag för prover! Roffe e en hårding även vad gäller prover! Men Husse tittar bort när blodprover tas! Och att åka Gnesta-Bagarmossen, ibland i rusningstrafik, det tar på krafterna för en ovan rusningstrafikåkare! ;)

Så i det stora hela e allt bra! Men det tar tid och kraft det här, Roffe måste kollas hela tiden så han inte får kramper, om kalciumvärdet blir för lågt alltså, eller börjar slicka på stygnen på magen eller klia sig på stygnen på strupen! Så de e bara å sitta å titta på Roffe hela tiden! På natten har han en liten "bilring" runt halsen, så då kan vi också sova litet! :) Jag och Roffe ligger på en madrass på golvet! :)

Så e läget just nu! Så e det väl me det mesta i livet, man vet läget just för tillfället! :)

/Bengan

Inlagt 2015-03-02 14:32 | Läst 2969 ggr. | Permalink
Jag håller tummarna för att det ska gå bra för Roffe och att inga komplikationer tillstöter.
Tur att han är en liten hårding med labradorpåbrå, det underlättar helt klart.
Hej,
Krya på dig Roffe.
Här kommer en klapp från Skåne.
Bob och Ninni
Kommer så väl ihåg, det är jobbigt och oroligt när ens skyddslingar behöver vård. Hoppas och gissar att det löser sig där borta i Gnesta.

/Stephan
2015-03-02 18:37   Leif Liard
Roffe kommer att klara sig bra med bästa husse och matte.
Kom igen Roffe!!

//Tommy
Man bryr sig ju, det är självklart. Men han verkar ha en bra sisu, att komma igång så där.

Allt gott till Roffe, och dig! //GöranR
Roffe'll bli bra - han är jo en DANSK / svenska gårdshund. Och han har också en mycket omtänksam husse.
Bra återhämtning Roffe hit från Danmark - då måste Husse vänta lite med det fotograferendet.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg