Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2520 / I fortsatt väntan på Godot.... och litet till!

Det regnar ute...

Läser under väntetiden på Godot om fattigdom i Sverige idag...  Men nu skall vi inte tala för länge om det här just här, för det här är en Fotosida, som e litet skild från verkligheten! ;) Här skall man få vara i fred från omvärlden! ;) Men måste ändå tillägga, att den tidigare "Dickensfattigdomen", som många tror e riktig fattigdom, numera lätt kan maskeras, och då tror många att det e frid och fröjd! Även i Sverige! Nog om detta! ;)

Vad gäller fotografi, som vi e här för på Fotosidan, så sa Sune Jonsson en gång: "Det gäller att lägga krokben för tiden och rädda hotade miljöer, människor och företeelser så att vi i framtiden kan möta dem åtminstone i dokumentära fotografier. Detta har alltså varit och förblir min ambition."

(Jag tror fortfarande att många vet vem Sune Jonsson var, så därför ingen längre förklaring)


#1261263

"Och kameran styrka är att se snabbt och rakt fram. Att frysa ögonblick i tiden. Men dess svaghet kanske har varit att den lockat många att gå omvägar till annan konst, genom att försöka fotografera som Monet målade." (Kurt Bergengren) Kurt Bergengren, var en av Sveriges kunnigaste fotorecencenter bla.

Men vi kommer nog ändå att möta några Sune Jonsson i framtiden, för att fotografera är nödvändigt!


Vad övrigt då i Rohan..

Håller på att finjustera avståndsmätaren på en M Leica och måste nog framkalla en rulle film i dag! Att justera en M Leica utan mätinstrument, innebär ofta att man måste framkalla en film efteråt!

/Bengan

Ps. Tittar ibland tillbaka på mina tidigare bloggar, bloggar som e litet röriga vad gäller ämnen! Men frågan e om det e så mycket bättre idag? ;)
http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-312-a-love-story-parisfotograf.htm

Inlagt 2015-02-20 08:18 | Läst 1994 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg