Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2503 / Vissa dagar känns det litet tungt, men det lättar ofta efter litet läsning! Tyngden lättar alltså! ;)

Underworld 3


Och med en förkylning i botten så kan det kännas extra tungt! Men, efter litet läsning i DN så känns det lättare! Som också gör att jag börjar fundera på vad det är jag skriver! En förkylning i botten? I botten av vad då? ;) Men några av DN:s läsare klargjorde i alla fall vad begreppet "ett tag" betyder, det känns bra! 

En skrev "ett tag är längre än två straxar och en stund"! Eller som en som arbetat som pistvakt förklarade, "Vintern 1987-88 lånade en gäst min kniv ett tag, sedan dess har jag inte sett kniven!"

Sedan finns det flera andra tolkningar av begreppet "ett tag" så man förstår! Bra att tänka på om någon mycket närstående säger, "kommer om ett tag, skall bara ut och köpa tidningen" ;) Eller säger: "får jag låna din kamera ett tag!" ;)

Och en annan ljusning är att dagarna blir längre, eller hur man säger! Fast själva dagen blir väl egentligen inte längre va?! Tex den här onsdagen e väl inte längre än alla andra onsdagar! Hur som helst, dagarna känns i alla fall längre just nu! Jag tycker man får gå på sin känsla! Det kan betyda mycket just nu!

Och annat, så under den här tunga delen av vintern kan det lätt bli litet bildtorka! Bildtorka? ;)

Nog om detta, men skall i alla fall försöka minska den här bildtorkan litet framöver, eller hur man nu säger! Kan väl förtydliga det hela litet! Alltså, det varit en del fotografisk torrsim den sista tiden! Men snart går isen upp! Nu fattar ni va!? :) 

/Bengan

Ps. Kommer osökt att tänka på en snutt i en Isländsk saga, kanske inte e så relevant i det här sammanhanget, men med tanke på torrsimmet, och resten i bloggen, så går det nog bra! :)
Alltså, sonen i huset hade varit borta några år, kommer plötsligt in genom dörren, sätter sig vid bordet utan ett ord! Modern tar fram en tallrik lägger upp mat och sätter fram tallriken! Sonen äter upp, när han e klar, torkar han sig om munnen och säger, "Det har varit en del knivgöra!"

Vad kan man säga om det här då! Mycket verkstad!? ;)

Inlagt 2015-02-04 08:44 | Läst 2551 ggr. | Permalink
Bara ljusare än förra veckans onsdag! Roligt och intressant med språkfunderingar! MVH Yvonne
Och om man vilat ett tag kan man ta nya tag och ska man ro något i land krävs det bra tag annars kan det ta ett bra tag!
Det var väl ett tag sen du tog bilden? Visar iallafall på ett i mitt tycke väldigt fint sätt att det blir ljusare längre fram!
Är du klottrare kan du gå ut ett tag och skriva din tag på någon husvägg.
Fin bild, Bengan. Det avgörande ögonblicket!

Krya på dig!
Det där om knivgörat fick mig att skratta! Det finns ju en del drastiska uttalanden i några av sagorna. Som mannen som låg i fållbänken när hans fiender kom instörtade. En av dem rände ett svärd genom bröstet på mannen som låg. Hans kommentar: "Där tog det!" Varpå han gick hädan.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg