Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2496 / Fortsättning på Leica! Kom på en sak med Leica M4-2!

 

 De e en M4-2 som jag satt en krage på runt objektivlåsknappen! Så här osäkert såg det ut innan! ;)

Å en gång för länge sedan så hade en fotograf i Helsingborg också en Leica M4-2! Och han tog fantastiska bilder med den kameran såklart! Och lade ut bilderna här på Fotosidan! Och i något sammanhang så nämnde denne fotograf att Leica M4-2 e tunnare än de andra M Leicorna! Morsning tänkte jag, inte visste jag att det fanns ett annat måttsysten därnere också!
Och jag kollade såklart, och de va så! Leica M4-2 e aningen tunnare!

Jag har mätt i kväll igen! Har inte fått nå'n koll på varför det e så! Kan ha att göra med nyuppstarten i Canada av Leica M-tillverkningen! Hur det är med M4-P vet jag inte, men Leica M6 har den "normala" tjockleken! (Nu ingår inte de digitala i det här mätandet! Det finns tider före och efter, ungefär som i andra religioner!)  ;)

Och nu kommer nå't annat än om foto! Så om du inte gillar det här som kommer, läs det inte! ;)

Skrev ungefär så här i en kommentar i en blogg tidigare, och jag tycker det e dumt att chansa! I alla fall vad gäller det här!

Jorden och den sk. globala uppvärmingen kan man ha olika synpunkter på! För det har varit både istider och varma perioder tidigare helt klart! Och vi vet inte varför! Det e väl det som jag tycker är litet oroande! Att vi inte vet orsaken till de här växlingarna!

Och då vi inte vet hur jordens klimat fungerar, då tycker jag det känns väldigt oroande att man mitt i den här okunskapen släpper ut stora mängder av både luftföroreningar och förbränningprodukter av fossila bränslen i atmosfären! Bara för å testa liksom! För vi vet ju inte!

Men för mig känns det som om vi testar helt fel saker! Och kanske redan nu, så går det sannolikt inte att backa! De e nog redan försent för planeten Jorden! Så nu det får bära eller brista!!!

Så ungefär skrev jag som kommentar i bloggen!

God natt! :)

/Bengan

 

Inlagt 2015-01-29 20:51 | Läst 3830 ggr. | Permalink
Hej,
Som en gammal mätare så undrar man hur mycket tunnare den här Leican är.
God natt
Bob
Har inte Tri-x också funnits i olika "tjocklek", var inte de gamla filmerna lite tunnare? Jag bara undrar
Du borde läsa bloggen "Klimatupplysningen":

http://www.klimatupplysningen.se/

för att få lite perspektiv på klimatfrågan.

För egen del tror jag att den uppvärmning som konstaterats beror på förändringar i solaktiviteten. Detta har visats av en dansk astronom vars namn jag glömt, men hans bevisföring är mycket övertygande. Kombinationen av varmare klimat och högre koldioxidhalt i atmosfären leder till att allt som växer får mera fart. Det är faktiskt bra, eftersom matproduktionen måste öka för att försörja jordens befolkning. Att havsytan skulle stiga på grund av uppvärmingnen är antagligen inte sant. I Indiska oceanen har den tvärt om sjunkit beroende på ökad avdunstning. Och nedsmältningen av de arktiska isarna kompenseras av ökad isbildning i antarktis. För sent för jorden? Det tror jag inte alls, Men visst kan saker hända, t ex kollision med en stor komet. Då jäklar blir det besvärligt. Och en ny istid är ganska säkert på gång, frågan är bara när. Det är mycket viktigare att rusta sig för det än att oroa sig för uppvärmningen. När folk predikar om domedagen, fråga dig alltid vem som tjänar på att tro dem.
Leica M4-2 skulle ju sänka produktionskostnaderna för leitz, så kanske därför som den fick krympa lite i tjocklek? ;)

Skummade igenom camera quests classic guide, men kunde inte hitta nåt om hur vida M4-P är samma tjocklek som M4-2 eller som M6. Jag har ju även haft en ombyggd M4-P, men jag mätte den aldrig ;) Finns säkert info på andra sidor på webben annars.

https://www.cameraquest.com/classics.htm
Svar från Benganbus   2015-01-31 11:28
Jag tycker det hela e litet underligt! Att först göra kameran smalare, sedan återgå till det normala? Nu e det marginellt, men den som vet om det, märker det i alla fall! :) Å innan du berättade det,
så hade jag ingen aningen om det i alla fall! Så hur kom du på det? :)
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg