Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2486 / Dagens agenda e ganska klar!

 

 


Har suttit och läst tidningarna nå'n timme med har svårt att kopla av då jag hör en massa störande ljud! ;) Nåja, det handlar nog mest om vad jag själv skall göra om en stund! Det viktiga i sammanhanget gjorde jag ändå i går kväll, skottade en fin infart till brevlådan för tidningsbilen! Den snöskottningen har alltid prio n:o 1!

 

De e ljuden från grannen som e ute med sin snöslunga och kommunen som kör runt med sin stora traktor som jag hör! Men jag försöker hålla ut ett litet tag till, då det inte e riktigt ljust än, och att skotta snö då man inte ser ordentligt, det blir aldrig riktigt bra! ;)

Efter snöskottning på egen tomt så fortsätter jag på en grannes tomt! (En äldre ensamboende dam som har svårt att skotta själv) Och se'n e väntar några utflykter under dagen med Roffe!

 

Vi kollade snöläget i går! "Inte tillräckligt Husse! Det behövs nå'n decimeter till!"

Vi testade snö på ett gärde i går, det var hyffsat vad jag förstår, men mer snö önskades! På det gärde vi kommer att röra oss på har Roffe nog en till två kvadratkilometers yta att kuta på, med diken och några buskar och gräs där det brukar höras ljud under snön! Så säger Roffe i alla fall! (Roffe har nog en gren av Snöleopard i släkten! Har löper i långa löp över "stäppen", för att plötsligt stanna upp och lyssna, för att sedan fortsätta ett långlöp några hundra meter till!)

Och i går sa han "Äntligen!" (De har han nog hört på Tv) Fast här menar han nog att snön har kommit!

 

"Här e bästa platsen" säger Roffe! (Det döljer sig ett dike under den här grässträngen) "För här gräver åkersorkarna sin gångar", säger han! Ni skall se hur Roffe betar av den här strängen! Har går nosade längs med gräset, stannar plötsligt upp med ena framtassen lyftad, och stirrar med i snön! Vrider litet på huvudet, som ugglor brukar göra när dom lyssnar, men står i stort sett blickstilla...  Se'n kommer ett dyk och ett grävande med tassarna, så man bara ser bakdelen av Roffe efter några sekunder!!

De e inte ofta han får tag på nå't, så jag frågade en gång varför? "De e vägen som e spännande, inte målet" sa han! (Tror det e nå't han också har läst eller hört)  Ok, sa jag, e de så det e!

Men nu börjar bloggskrivtiden rinna ut, det börjar tyvärr att ljusna!

/Bengan

 

Inlagt 2015-01-22 08:46 | Läst 1769 ggr. | Permalink
Roffe har rätt, det är vägen som är det spännande...
Den Hund är bara så smart:-)
Jag förstår dina tankar om snöskottningen.
Bild nummer 2 visar både aktiviteten och din vägran att gå ut i kylan till de hårda villkoren (öppna dörren).
Hälsningar från Erik / DK(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg