Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2485 / Varning, nu kommer några gammeldags eller udda funderingar! ;)

 

 

Nu skall ni inte tro att jag gör en jämförelse med fotografi när jag berättar om det här, så e det inte alls! Det här e en helt annan sak! En totalt helt annan sak!

Alltså så här va det, för några år sedan, kan vara för en sju till åtta år sedan, så lurade min svåger in mig på modellhelikopterflygande! Vi startade med varsin åttahundrakronors batteridriven helikopter! Man styrde med två olika joystick, den vänstra joysticken va gasen och rotation, vad jag kommer ihåg, den högra joysticken va framåt/bakåt/höger/vänster, man lutade den stora rotoraxeln alltså! Jag började först träna inomhus i en större verkstad! Å det va tungan rätt i munnen och korta lyft! Å de va svårt att synka gas och styrning i början! Man tänkte när man flög, å då går det långsamt och osäkert!

Sedan kom jag upp en bit ovanför marken, men kunde bara flyga helikoptern bakifrån, så vänster va vänster fortfarande! Som när man cyklar som vanligt! Se'n kom det litet trevande försöka att flyga helikoptern vänd emot mig! Ni fattar va, nu blir allt spegelvänt! Det gick åt en del rotorblad och en del annat såklart i början! Senare kunde jag i alla fall flyga i stora svängar i en idrottshall! Och köra emot mig själv!! Det här kändes kul och utmanande! Jag märkte hur jag utvecklades, blev modigare och skickligare! Det här va kul!

Nu e det nya tider, numera kan man köpa helikoptrar (eller drönare) som flyger i stort sett själva! Gyros, automatik och sensorer fixar lätt det här jag stod och svettades i timmar för! Mao, vem som helst kan flyga helikopter numera! Å det e väl bra!? Och tillverkare och försäljare, dom vill såklart ha större marknader, så alla kan flyga numera! 
Men ändå, ursäkta mej, vad e det egentligen dom kan!! ;)

Nu skall ni inte tro att det här tyckandet har att göra med foto bara för att jag skriver det här på en Fotosida! Å förresten, en gång i världen va det mesta svårare, jag tycker att det va ett mycket lärande innan man tyckte man kunde nå't! Nu kan man ofta nå't mycket snabbare, och det e väl bra det! Jag menar, man slipper lägga ned en massa tid på att lära sig saker, utan man kan det mesta direkt numera! Flyga helikopter menar jag såklart! ;)

/Bengan


Ps. Skall kolla om det finns en så'n där gammeldags helikopter att köpa fortfarande! För mina helikoptrar, dom jag har, e inte riktigt i form! ;) Å då blir det en så'n där helikopter man måste flyga själv alltså! För det e kul och utmanande, trots en viss åtgång på bla. rotorblad! Vissa kanske tycker det här e litet gammeldags, nu när det finns gyro, automatik, sensorer och liknande!
Då får dom väl tycka det då! :) 

 

Inlagt 2015-01-21 13:41 | Läst 1926 ggr. | Permalink
Autopilot! Hur kul är det? Lika okul som med en kamera!
Svar från Benganbus   2015-01-21 19:06
Det påminner om vår nya Skoda, när jag gasar på vinterväg,
så börjar en lampa att blinka!
De ska visst va nå't automatiskt som gör att bilen går säkrare!?
Men va f-n, de e ju jag som kör!!
Jag vill inte ha nå'n andrepilot i bilen! ;)
Inte just då i alla fall!
/B
2015-01-21 17:00   Bengt-Åke
Köp en drönare och skicka upp M3, an i luften. Det är du och kameran värda. Det finns gott om plats i Gnesta.
Svar från Benganbus   2015-01-21 18:59
Jag har ingen M3:a.. :(
B((Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg