Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2482 / Igår va vi i Trosa på Hannah's kafe! Och se'n Sune Jonsson och Album!

 

 

 

Hannah's e ett litet och trevligt kafe som jag inte vill berätta om var det ligger i Trosa! För det e väldigt litet och har inte så många sittplatser nu på vintern! Vi hade tur, just när vi kom in, så skulle ett annat par gå! Och det blev en stor latte med en smarrig smörgås! Man får ofta vänta några minuter för man gör i ordning smörgåsarna på direkten! Se'n satt vi där och småpratade och tittade varandra i ögonen min fru och jag!

Efter Hannah's så gick vi skilda vägar ett litet tag, det var en heminredningsbutik som var intressant för hen, medans jag satte mig på Biblan med Sune Jonssons bok Album i famnen!

Sune Jonsson: "Fotografin måste vara en vital funktion av den som utövar den. Det är ingen självklarhet inom detta exploateringsstyrda och komplextyngda medium, som regleras av tydlig opportunism både kommersiellt och konstnärligt. God fotografi blir alltid till i den enkla punkt, där man själv står som människa. Det betyder att objektiven endast är en förlängning och fördjupning av fotografens personliga sätt att se och skapa relationer till omvärlden. Det räcker egentligen inte med att han har ämnen. Ämnena måste vara en del av fotografen själv. Helst bör han röra sig vant och verserat som en gammal sockenbo inom sitt eget stoff, inom sina egna upplevelser."

....Det räcker egentligen inte med att fotografen har ämnen....

 
Och jag kan helt hålla med om vad någon annan sagt,
"Sune Jonsson är för fotografin vad Ivar Lo Johansson är för litteraturen!"

Annars inget nytt än att jag hittat en rulle Ilford HP4 i kylen, tror jag köpte den på Sergelfoto en gång billigt, för den va redan då utgången! :)

/Bengan

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2015-01-18 18:32 | Läst 1503 ggr. | Permalink
Det är något visst med Sune J! Hans bilder har jag alltid gillat. Att han också är en intressant tänkare förvånar mig inte.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg