Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2472 / Zen och konsten att skotta blötsnö som håller på att frysa!

  

 

Ibland kommer man in i situationer då tålamodet prövas! Alltså, vi va borta i natt och när vi kom hem så va det såklart snö även hos oss! Bla på vår uppfart och gård! Snön hade fallit blöt och det va blött på marken och nu började det frysa!
Jag har en snöskyffel av pressad aluminium med ett träskaft!

Normalt så funkar det så här, att jag tar ett tag med skyffeln i snön, och får skyffeln full av snö som jag sedan kastar åt sidan! Och i stort sett så släpper då all snö från skyffeln! Men ibland, som idag, så är snön tyngre, och fuktig, då släpper inte snön från skyffeln när jag försöker kasta iväg den!

Det är här Zen och konsten att skotta snö kommer in!

De e klart att jag kunde gå tio meter och låna grannens snöskyffel av teflonplast,
men då känns det som jag har gett upp med hjälp av den moderna tekniken!

Utan jag tar ett tag med min skyffel i snön, kastar sedan med litet extra kraft iväg snön! Men det är bara litet snö som släpper från skyffeln..!  Så jag slår då skyffelns kant mot marken, och då lossnar resten av snön, men den snön hamnar såklart på den plats där jag först tog upp snön! Men, snön e nu ändå litet "luftigare" på nå't sätt, och är lättare att skyffla upp och kasta iväg igen! Och då släpper nästan all snö från skyffeln! Nästan alltså!

Utan att vara någon större matematisk begåvning så förstår man att snöskottningen i ett sån't här läge tar litet tid! Och framför allt, tålamod, mycket tålamod! Och att det är extra viktigt att inte släppa taget om det här tålamodet, för att i stället knäcka snöskyffeleländet mot närmaste staket och gå in!!

Alltså, Zen och konsten att sköta en snöskyffel i blötsnö som håller på att frysa! :)
Å jag känner mig ganska nöjd i dag faktiskt! :)

/Bengan

 

 

Inlagt 2015-01-11 19:55 | Läst 1722 ggr. | Permalink
Förstår precis. Och håller med dig om tänket. Tålamod belönar.

Sen finns det en annan situation som påfrestar på ett liknande sätt; när man just skottat uppfarten, allt är frid och fröjd och man går in för att få en välkommen kopp kaffe. Precis då, när man tagit av sig stövlarna, kommer plogbilen och kör förbi och lämnar efter sig en plogvall! Det är viktigt att den kommer bort direkt, och inte får frysa till, för annars har man ett gupp där resten av vintern. Tålamod, ett djupt andetag och på med stövlarna igen.

Vintern har sina för- och nackdelar.//GöranR
Svar från Benganbus 2015-01-11 22:24
Det är viktiga saker du förmäler!
När plogbilen lagt upp plogvallen så är det minuter som det handlar om! ;)
Tyvärr så va vi ju bortresta i natt... :(
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg