Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2453 / Kristendomen, Judendomen och Islam!

 

Firenze..

Julafton infaller den 24 december, det vill säga dagen före juldagen den 25 december, den dag då Jesu födelse firas i kristen tradition! Vad gäller kristendomen och Jesus, så finns det många åsikter om hur det skall vara!

Och Kristendomen, Judendomen och Islam, är de religioner som kallas de Abrahamitiska religionerna!

Vad gäller personen Jesus, och de beskrivningar av honom som finns och vad han sade, så tycker jag att Thomasevangeliet är mest intressant, därför att det sannolikt är nedtecknat mycket tidigt efter Jesu död, eller tom nedtecknat när Jesus levde! Men det innehåller inget om Jesus liv, familj eller liknande, utan handlar om vad Jesus gick och talade med lärjungarna om! En pågående existensiell dialog med lärjungarna, kan man nog säga!

Att det funnits något som heter Thomasevangeliet har varit känt i nästan två tusen år, men den kristna kyrkan har talat om evangeliet i negativa ordalag! Men 1945 hittade man en nästan komplett Koptisk avskrift av evangeliet, och man kunde då lättare förstå varför inte Thomasevangeliet kom med i den evangeliesamling som kallades det Nya Testamantet! Det nya Testamenetet som skapades några hundra år efter Jesu död!

Mer läsning för den som vill! http://sv.wikipedia.org/wiki/Tomasevangeliet

Nu e det snart Julafton!
Å då kommer Roffe att få en julklapp!
Eller två!   :)

/Bengan

 

Inlagt 2014-12-22 09:16 | Läst 1898 ggr. | Permalink(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg