Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2430 / * Bloggen Uppdaterad! Slarvläser ni bloggarna eller? ;) Och Tårtan!

  

Försökte få igång något ifrågasättande i en text via några ord i en tidigare blogg, men icke... Ok, får väl se det som mitt fel! Ointressant ämne liksom, även om alla människor e berörda! Även om ni kanske inte vet om det! Men det man inte vet om, behöver man ju inte oroa sig för, de e ju klart! Tänkte inte på det!  :)

Men på onsdag e det i alla fall Tårtan! Där e det e ändå ganska handfast liksom! Vi pratar religion, pensioner, fokusshift, testar objektiv vad gäller fokusshift, och att det va bättre förr, men även polaroid som kommit tillbaka, samt en del annat, tex fotografi och så fikar vi! Så välkommen nu på onsdag vid pass 15.00 till Tårtan! Jag tar med fyra 2015-kalendrar med 1960-talsbilder!

Ordet var "beredskapspotential"! :)
Och söker man på det ordet via Google, så får man http://sv.wikipedia.org/wiki/Fri_vilja

De va det uppdaterade! :)

 

 
Inte Mallorca, utan Italien! Vicopisano heter närmaste stad.


Ok, nu när min Metisse e körklar i källaren, kommer minnesbilder, som det gör på oss äldre! :) En gång i världen så tränade jag Spårvägen cykel! Var bla ansvarig för ett träningsläger på Mallorca! Nu fick jag säga det också! :) Men de va inte det jag skulle tala om, utan om en ny "uppfinning!" 

Jag tar det från början så förstår ni bättre!
Under vinterhalvåret så tränade vi i en källarlokal nere vid kommande Hammarby sjöstad, gympa, mjukhetsträning men även styrke och konditionsträning! Jag hade ställt upp ett antal motionscyklar i en grupp, och jag stod framför den här gruppen eller gick runt med visselpipa under träningen! Vi hade olika tempo, vi hade backar och spurter! Och så hade jag musik till det här! Hög musik! :) 
Och åren gick, och jag började med andra saker....

Några år senare, ganska många år faktiskt,  så samtalade jag med en god vän som visste att jag hade hållit på med cykel, som sa: "Har du hört talat om den här nya träningen som heter Spinning?" Nej det hade jag inte , så jag bad honom förklara! Han berättade att man satt på en motionscykel inne i en lokal och tränade i olika tempo med hjälp av en träningsledare! "Den träningen borde du prova på som gammal cyklist!" Artig som jag va, så sa jag, "vad intressant, det måste jag prova vid tillfälle!"

Som sagt, det kommer nya uppfinningar hela tiden! ;)

 

"Egenbyggd" bakväxel! Det här är en racerväxel, men jag har satt på en längre upptagningsarm för kedjan! Har man en frigångskrans bak med tex 14 till 32, så behövs en längre kedja!

Nu skall jag leta fram cykelskorna för att testköra Metissen i källaren!
Jag har så'na där pedaler som man klickar i skon, så jag e inte helt bakom! :)

/Bengan

 

Inlagt 2014-12-02 09:06 | Läst 2261 ggr. | Permalink
2014-12-02 09:31   Lennart Gudmundsson
Campagnolo Super Record och Columbus ramar är lika vackert att se på som en Leica M4!

Gudmund från Rönninge
Svar från Benganbus 2014-12-02 11:45
Tack för en smakriktig kommentar Lennart! :)
/B
Vicopisano - då är du säkert på väg uppför MonteMagno och kanske på väg till Buti..
Svar från Benganbus 2014-12-02 11:44
Stämmer bra det här!
Det verkar som om du också varit på plats! :)
/B
Ja Campa-grejor är riktiga grejor!
/MA



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg