Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2418 / Mera om Fotomässan! Å va det några bra bilder på mässan då?


I dag i alla fall sorteringsdag! När man plockar ihop en bildutställning så går det ofta fort! Å inte bara bildutställarna, utan alla på Fotomässan hade full fart efter 17.00! Monterväggar föll som korthus! Truckar körde in! Väskor packades! Folk försvann bärandes på stora väskor!

Å när man kommer hem, då packar man upp och försöker få litet ordning i det hela som man tryckte ned i väskorna på nolltid! Bilder in i kartskåpet, hammare å tumstock tillbaka till verktygslådan, kartnålar på sin plats, osv, osv, osv!

Och dagen efter kan bli litet lugnare och mer strukturerat, om det nu inte e så att Roffe vill ut och det regnar! Nåja, motion e bra, käder torkar, så vad e problemet?

Och mässan ja, här några bilder...

 

I Fotosidans monter kunde man ta en kaffe och prata bort några minuter! Trevligt som vanligt!

 

Annars så kunde man få tips och råd hur man fotar! Porträttips tror jag det här va!

 

De bilder som jag återvände till flera gånger det va Inta Rukas spännande svartvita bilder!

 

 

Här är en av hennes bilder! 

 

 

Men de flesta bilderna på mässan va i färg!

 

 

En av skolorna visade några elevbilder där man använt storformat med långa exponeringstider för att ta porträtt! Bra, ovanligt tänk i dagens fotografi och spännande! Er'e bara jag som känner små vibbar av Julia Margaret Cameron! Jag talade med bildläraren, hoppas han hör av sig, man kanske kan göra nå't av det här på Gnesta-Planket!

Nog för idag!

/Bengan

 

 

Inlagt 2014-11-24 17:31 | Läst 2525 ggr. | Permalink
Detta med fotoskolor som odlar storformat kan vara en internationiell tendens. Jag har en ung svensk vän som gott på fotografutbildning på universitet i Montreal, och hans viktigaste fotoredskap var en storformatskamera. På det sättet antar jag att eleverna lär sig det fotografiska hantverket från grunden, vilket kanske är bra. Sedan har vi frågan hur man idag försörjer sig med en fotografubildning i botten. Vissa fotografjobb är ju på väg att försvinna, t ex pressfotografens. En del jobb kommer förstås att finnas kvar, men jag är rädd att det utbildas fler fotografer än det finns jobb för. Kommer mig att tänka på vad en professor på konsthögskolan sa till sina elever (av vilka jag kände en): "Här utbildar vi postkassörer". Ödets ironi att några år senare postkassör som jobb började försvinna. För mig personligen känns det skönt att ha yrkeslivet bakom sig.
Svar från Benganbus 2014-11-24 18:45
De flesta utbildar sig inte efter vilka arbeten som finns, utan efter sin önskemål/drömmar! Och det går väl hyffsat bra, så länge det finns andra jobb att försörja sig på, innan drömjobbet kommer! ;)
Vad gäller just fotograf, så e det nog ett av de sämsta jobben att att utbilda sig till, just genom att det finns så många fotografer, "alla är ju fotografer", om man tänker på de surfplattor och mobiltelefoner som också finns vid sidan om alla kameror!
Och så e det inte kvalitet som efterfrågas, utan det billigaste priset på bilderna!
Men å andra sidan, de flesta av oss e ju med på det här!
Gärna gratis och billigt, bara det inte drabbar mig själv! ;)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg