Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2508 / Nostalgi, eller va det nu är...

 

 

 

Efter att man "varit med några år" så har man såklart en massa minnen, och det e väl bra att man ännu minns! ;)  Om hur det va förr alltså! Och vad gäller förr så finns det folk som säger, kommer du ihåg sommaren 2012!" Och så finns det dom som kan börja tala om en sommar i början av 2000-talet också, men det e väl å ta i, för det va ju så väldigt, väldigt länge sedan......!? ;)

Så fastna inte i gamla minnen, utan se framåt!
Glöm den snö som föll igår! Glöm det riksdagsval som va nyss!
För nu är nu, och vi måste se framåt!
Det andra e bara nostalgi!
Ohistoria e frihet!
Minnen e ofrihet!  
Det här sista om ohistoria och ofrihet, de låter som om det kom från nå'n sämre film från 1984....?

Ok, nu skall jag ta det lugnt så här på söndagskvällen! ;) :)

Jag har i alla fall minnen från en ännu äldre tid! Ursäkta så mycket för det, och har bloggat om det här tidigare! För det kommer jag ihåg! Bra va? :) Som tex när jag kunde gå ned till Centralen i Stockholm och direkt på tåget köpa en biljett till Åre eller Enafors! Nå'n halvtimme innan tåget skulle gå alltså! (För jag hade fått ett telefonsamtal på förmiddagen att det va bra skidföre Åre, å då sa jag, "jag kommer!"

Men Ok, de va då då, å numera behöver man minsann inte gå ned till tåget för å köpa biljett!
Det gör man via internet! Hemifrån om man så vill! Å flera månader i förväg också!
Det kallar jag för utveckling! Eller progress som det heter!

Ha en fin söndagskväll, trots det här gamla minnena!

/Bengan

Ps. Kom att tänka på det här när jag hittade den här gamla bilden oven som e tagen i stationshuset i Enafors! Å missförstå mig nu inte, det är bara skylten som i stort finns kvar inne i stationshuset, för stationsdelen har bara vänthallen kvar! Eller hade? För jag är inte säker på om tåget stannar där längre? Eller om det finns någon vänthall? Eller om det kanske inte går nå't tåg alls där längre?
Men biljetter köper man på internet som sagt! Å i mycket god tid före resan!
Ju tidigare ju billigare! Vare sig tåget sedan går eller inte! Visst e det praktiskt?

 

Inlagt 2014-11-16 20:32 | Läst 1469 ggr. | Permalink
Och man kunde ringa myndigheter och företag, och dom svarade - i stort sätt på direkten. Sådant händer inte nu. Numera kan vad som helst hända:

"Du har kommit till Guds telefonsevice. Just nu är det många som ringer. Knappa in ditt personnummer, avsluta med ett halleluja. Känner du dig gammal och trött - tryck fyrkant, gå därefter och lägg dig. Vill du bara ha ett tröstens ord, tryck stjärna och knäpp händerna. Din väntetid är nu två dygn, 58 minuter och fyra sekunder. Lägg inte på när du har avslutat tjänsten - Gud har en liten enkät som han vill att du skall svara på.

Ja - herrejessus. Kan detta vara sant - eller är det den där djävla tyska doktorn Alois Altzheimer som är på besök?
Har suttit en lång stund och kliat mej i skallen över den där kartan - tills jag såg att SJ tyckte att söder skulle vara uppåt...

Undra på att tågen går som dom går....
Den där kartan är en pärla! Med söder uppåt, det är verkligen festligt.

Jag kollade Enafors på nätet. Stationen finnns bestämt kvar, men tågen stannar inte där. Vill man åka med SJ får man byta i Sundsvall, och sedan i Duved till buss.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg