Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2503 / Intressant läsning i dagens DN. (Om konst, kultur och det gäller nog även fotokonst)

 

 


Och det är nog så att kapitalismen eller den fria företagsamheten, ofta ser konsten som något flummigt, något oeffektivt, eller nå't som man inte riktigt kan ta på! Och dessutom är den mycket svår att sätta in i ett lönsamhetsperspektiv! Från början alltså! Och så kanske man blir osäker på om viss konst bör finnas! ;) Och vad gäller, den här vissa konsten alltså, så borde den i alla fall inte finansieras med skattemedel!

Men om konsten blir berömd, då blir det en helt annan sak! Då kan man ju visa upp konsten och ta betalt och även investera! Och även visa upp sig som konstmecenat! Och då kan även den vissa konsten få vara med! Om den e berömd alltså!
 
Så för en konstnär, som vill vara med i samhället, så gäller det att bli berömd!
Konstigare än så är det inte! :)

Det är Stina Oscarson som skriver en tankeväckande artikel i dagen DN, Krönika i Kulturdelen, "Vi löser inte kulturpolitikens dilemma med en ny kulturminister"

/Bengan

 

Ps. Bilden ovan, av Renen alltså, den bilden tog jag i skogen! Mitt i skogen, fjärran från stigar, vägar, skyltar och förklarande texter! Nu menar jag att det är mitt i skogen! Å hur har nå'n hittat det här då? Det va grannens grabb som hittade det, han e orienterare! Å visst blir man litet ställd va? Och ingen skylt finns det heller om det nu e ett konstverk, eller va det är!

Min fru har guidat flera av sina vänner hit, Roffe, vår hund, hittar bäst hit! Visst e det mycket, mycket otidsenligt! Jag menar så här, att numera kan man få nästan allt förklarat via internet eller via appar, eller på en skylt vid konstverket, så man förstår hur bra konst det ev är! Men här e man ensam och utelämnad mitt ute i skogen, inte ett svar eller smakhjälp att hitta någonstans! Shit!!

Man får tycka eller tänka själv alltså, eller undra! Men visst e det knöligt och ovant och väldigt, väldigt otidsenligt, när det såklart borde finnas en app för det här!  ;)

 

Inlagt 2014-11-12 08:57 | Läst 1898 ggr. | Permalink
Konst är konstigt och det då kallade drevet mot Alice Bah Kuhnke har ingenting med kultur att göra. Det är mest troligen för att hon är en ung, begåvad kvinna och såna kan man väl inte ha som kulturminister??!.

Eller så har det med större saken än kultur att göra = Gud:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article19837428.ab

Media är en smutsig bransch.

mvh Tommy
Svar från Benganbus 2014-11-12 10:14
Media jobbar också i den fria företagssamheten! ;)
Här vet man vad som säljer, ingen tvekan! ;)
Mvh Bengan
Hej,
De flesta är nog klara över att vi behöver kultur i ett mänskligt samhälle. Det svåra är att förklara hur det skall finansieras. Någon borde förstå att en kulturarbetare måste också äta.
Hur man kan jaga kulturministern innan hon haft en chans att genomföra sin politik tycker jag är okunnigt av tabloidpressen.
Roffe drar ju sitt strå till kulturen genom att visa vägen till skulpturen. Bravo Roffe.
Ha det kulturellt
Bob
Svar från Benganbus 2014-11-12 12:04
Vill inte berätta det första Roffe gör när han kommer till Renen! ;) :)
Men han ser det nog som sitt revir numera...?

Tabloidpressen kommer nog att vara vår folkupplysning i framtiden!
Ursäkta mej och mitt negativa synsätt!
Men Kulturen finns ju kvar i Lund! :)
/B
2014-11-12 15:22   Nils-Erik Eriksson
Vilken härlig belöning , att träffa på denna skapelse mitt ute i skogen, som du beskriver det, efter litet strapatser, måhända? Måste ha varit en utmaning för framställaren eller konstnären att få till det hela.Men han eller hon kanske gillar utmaningar liksom jag.
I Bergslagsskogarna inte långt från min hemstad finns också en udda skapelse dit den som inte vet inte hittar. Lärkträden har genom mutation skapat en koja, grotta av grenar, kallad Lucifers kyrka, där nämnde Lucifer skall ha midnattsmässa, på midsommarafton??!!
Svar från Benganbus 2014-11-12 23:46
Låter intressant och spännande det där om Lucifers kyrka!
En natt med fullmåne vore nog passande för ett besök i den kyrkan! ;)
/B
Ein Harald Jäger moment..(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg