Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2494 / Gråväder, skönt, då kan man ta en skön innedag, men det fanns en liten hake!

 

 

Det pictorialistiska lövet! Konstnärlig bild liksom!

När det e en så'n här riktigt gråmulen dag som i dag, och man har ledigt, och allt finns hemma, mat, öl, fikabröd osv, då kan man göra det litet innehemtrevligt med läsning, tända ljus och en del annat!
Så allt såg bra ut, förutom att det fanns en liten hake, och det är Roffe som vill ut och pinka några gånger! Nåja, nu e det så här faktiskt en positiv hake att Roffe vill ut och pinka! Roffe e en liten hälsokur på flera plan, utan honom skulle det nog bli för mycket stillasittande höst och vinter! Å inte så mycket intellektuellt heller!

Så på eftermiddagen blev blev en tur till ett vinterstängt bad via en bomväg, en bomväg som betyder att det inte går att åka bil ända fram till badet, utan man får gå någon kilometer innan man kommer fram! Varför inte välja nå'n annan plats så man inte behöver gå så långt, undrar säker nå'n! Det e Roffe som väljer pinkaplats! För han ville också kolla en sak idag, sa han!
Kolla vadå, frågade jag?
Du får se, sa han!

 

När vi kom in på badet så trillade poletten delvis ner, jag började ana vad han skall upp och kolla....

 

Trappan i hopptornet e snorhal så här års, då har nog nå'n som e smartare flugit hit upp! Det e det tecknet som Roffe nosar på!

 

Ok Husse, nu e det färdigkollat för idag här på badet, så nu går vi till bilen!

Hemvägen mot bilen har en lång backe på en fyra till femhundra meter, där fick jag upp pulsen ganska bra! Nu skall jag ta en fika med en äppelmunk! :) Å Roffe ligger och sover! Så nu blir det också en liten lässtund!

/Bengan

Ps. Ni som skall till Tårtan i morgon, jag tar med det där radioaktiva objektivet! (Som sprutar radioaktiviteten framåt! Se här! http://www.youtube.com/watch?v=w3OTHyaz1uw

Bara så ni vet det när jag skall fota! Jag själv försöker låna en blyväst hos tandläkaren! (Skall på en koll hos tandläkaren innan jag kommer till Tårtan)

 

 

Inlagt 2014-11-04 17:26 | Läst 2166 ggr. | Permalink
Vem behöver blixt när man har objektiv som strålar? Ett strålande objektiv helt enkelt! ;)
-affe
Jag har ett SMC Takumar 50/1.4 och jag undrar om inte det också är strålande. Det är tungt och kompakt och lär innehålla thoriumglas. I alla fall gjorde den tidigare modellen utan SMC det. Använder det ibland till Sony A7r med M42-adapter.
Jag lyssnade på Geigerräknaren och det knattrade ju en del. Ungefär samma som från det förbjudna armbandsur med självlysande visare som fanns utställt på Ringhals för att personalen skulle kunna visa att bakgrundsstrålningen var normal.

Man ska nog undvika att bära linsen direkt mot kroppen.

Undrar hur filmen påverkas. Räcker bakre element plus ridåslutaren eller får du grå film med tiden?
Kollade runt lite på nätet om radioaktiva linser. Sammanfattningsvis verkar det finnas en hel del sådana objektiv men numera undviks materialen av skäl som har med tillverkningen att göra.

Strålningen har så kort räckvidd att filmen inte ska behöva påverkas. Man ska inte mala ner linsen och äta upp den, då kan man utöver skadliga glasflisor få skadlig alfastrålning i sig. Vid normalt bruk blir exponeringen låg.

Glaset kan gulna av strålningen. I så fall kan klarheten återställas med ultraviolett strålning, ex vis fyra veckor på fönsterbrädan sommartid.

Det finns många ställen att titta på, en ovanligt komplett finns här:

http://www.bnphoto.org/bnphoto/LostSites_MonaghanRadioactive.htm



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg