Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2487 / Min fru tycker jag läser för litet, i alla fall läser jag för litet vad gäller rätt böcker!

 

 

 


Visst låter det som ett talibanstyre va? ;) Nåja, sådana här tankegångar finns runt om oss i vardagen också, människor som tycker vi gör fel saker, saker som vi själva inte gör, eller som ligger litet utanför vårt eget intresseområde! Det finns ju här på Fotosidan också såklart! Människor som skriver om onödiga saker tex! Dom skriver eller tycker inte helt rätt enligt normen! Eller tycker för mycket om något för att det skall vara helt normalt! ;)

Men så är det, och så kommer det att vara och så har det alltid varit! Och lösningen, om man nu vill ha en egen lösning, är nog att inte bry sig så mycket om vad andra gör, utan att göra sin egen grej! Om man nu har en egen grej, men det borde man väl ha, även om det är att läsa fel bok!

Jag brukar svara min fru med orden vad gäller bokläsartalibanismen, "jag har inga synpunkter vad du läser!" ;) Nåja, det här e vårt lilla humorgnabb, men verkligheten utanför hemmet kan ofta vara en annan! Man kan väl kalla det för konformismen, eller talibanismen light, då man säger "Alla vet väl att det e så! Varför håller dom på och tycker och gör saker annorlunda? Å så ofta gör dom det också!"

Nu blev det här en längre utflykt i det kända, men för att avsluta det hela så vill jag sammanfatta några rader ur den olämpliga bok jag läser till och från, "Vi måste inse att vi är mer än vi själva tror, att vi har större resurser än vi själva upplever, att vi märker mer av världen än vi lägger märke till!"

Det va några rader ur boken: Märk världen.  En bok om vetenskap och intuition. Kapitelet heter: Maxwells mig. (Maxwell det va han med de vackra ekvationerna ni vet!) Boken är skriven av Tor Nörretranders.

Nu till en annan verklighet, Roffe!
Jag vill gå ut, säger Roffe!
Ok, strax, säger jag!
/Bengan

 

Inlagt 2014-10-30 08:07 | Läst 3759 ggr. | Permalink
"Talibanismen light" - det var en bra benämning! Kan verka lite löjeväckande, men är mycket farligt i sin förlängning. Fascismens funktionella grundprincip handlar om just detta: "Vi vet precis hur alla skall leva - och om dom inte inser det, har vi nog medel att få dem därtill".(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg