Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2468 / Världsberömda kameraprylnissar som stöd i den fotografiska tillvaron!

 

En kamera, och ett objektiv, sedan tar man bra bilder! Så tänker man ibland! Man tar bort en massa ovidkommande tekniskt, för att fokusera sig på bilden! Och det går ofta bra för mig, ett tag i alla fall, men sedan blir det ofta att en ny kamera åker fram, visserligen en kamera i samma stil, men ändå! Och då tänker jag, "skärpning, fota i alla fall ut rullen som sitter i kameran innan du byter kamera!"

Vad göra? Vi e ju alla olika, med olika uppväxt från olika miljöer som har präglat oss i våra betenden även vad gäller inom foto såklart! Olika bildseende e bara en liten aspekt vad gäller olikheten oss emellan!   :)

Nåja, för att kunna klara av mentala påfrestningar med att ha flera kameror igång samtidigt, så kan man behöva stöd! Och stödet kan finnas hos någon idol! För idoler och föredömen e bra att ha! Bra föredömen alltså!

 

 


Så jag kom ihåg att i en bok jag fått av några fotovänner som födelsedagspresent, i den boken så fanns det en uppräkning av kameror hos en berömd fotograf, W. Eugene Smith. Def var en uppräkning av de kameror han lämnat in till pantbanken!

 

Då tänkte jag, kan han ha så många kameror och bli så bra, då borde inte antal kameror vara något problem, utan problemet sitter nog i så fall någon annanstans, om det nu e nå't problem! ;)

Å det här kan också vara ett stöd för er andra som också har problem med att ha för många kameror! ;)

Ha en bra dag!
/Bengan

 

Ps. För övrigt så har Robban i Kaffebaren nu även öppnat en Bistro i Stationshuset! Kul, trevligt och kort gångväg! :)

 

 

 

Inlagt 2014-10-14 11:41 | Läst 2772 ggr. | Permalink
Tack!
Precis vad jag behövde veta.
Nu ska jag bara övertyga min fru. ;)

Hils Sven
Ja, den familjepolitiska aspekten rundar man inte så lätt alla gånger! Själv har jag ett vitrinskåp fullt - och står ofta där och undrar vad jag skall ta nu då? Fördelen är att när man har gått varvet runt, så känns den kamera man tar fram nästan som ny och mindre bekant.
Ibland känner jag ändå behovet av att skärpa mig. Förra hösten körde jag dogmafotografi i fyra månader. Ett Kamerahus och ett 50mm objektiv. Mycket bra och uppfostrande.
Det är nog inte problem i sig att ha många kameror (förutom när man är nybörjare och kan behöva lära sig en pryl i taget). Problemet är istället när man är mer engagerad och intresserad av prylarna än att ta nya bra bilder. Eller om ens prylintresse styr hur och vad man fotograferar.

Eliiot Erwitt har en enorm mängd prylar. Har sett en bild på hans Canon-utrustning för uppdrag en gång och den var stor. Men man kan knappast säga att han tappat fokus och engagemang för sina bilder.
Tror att det är individuellt, normala människor brukar nog vara nöjda med en kamera;) Jag använder fler, långa perioder har det blivit dogma och nu när det blivit mörkt använder jag `nattkameran´.Sedan har vi allt det andra då en annan kamera är lämpligast, antar att jag är onormal;)

/Stephan
En man på jobbet sa att "Jag är nästan mer intresserad av gitarrer och olika modeller och förstärkare än vad jag är att spela" Så det finns nog i fler intresseområden. Jag kände igen mig iallafall. =)
Hej,
Mitt problem är att jag har ett skåp fullt, men jag använder bara en kamera. Den funkar för det mesta till allt just nu. Så min tanke är att sälja allt å köpa en riktigt fet kamera.
Då blir det fina bilder?
Gene är min favorit, vilken fotograf. Trots pantbanken. Han har många bilder som hör till Hall of fame.
Med anhållan om en klapp till Roffe
Bob
Stackarn var tydligen tvungen att pantsätta hela sin utrustning, vilken tragedi!
Såg att han stampade en M3 för 150$, undrar vad man skulle få betala för en av Smiths M3:or idag?! ;)
-affe



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg