Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2467 / De e väl det som kameran mest används till, minnesbilder!

 

Och sedan så kanske man bara tittar på bilderna någon eller några gånger efter det dom tagits, och se'n samlas bilderna på hög i datorn eller vad nu förvaringsplatsen är! Men så har det nog alltid varit, att samla bilder på hög menar jag, men bildhögen blir nog mycket större numera! De e lättare att göra högen större med den moderna tekniken! Se'n vem som skall ta hand om den här högen en gång, de e det ofta ingen som tänker på!  ;) 

Och utan en förklarande text, så blir nog de flesta privata bilderna ganska svårförstådda! Som de bilder som kommer nedan! Därför har jag skrivit några rader text till!

 

Här e ett kafé i Åsele. Vi va på väg till Lofoten och hade startat tidigt på morgonen från Stockholm, och nu va det dags för andrafikat! Första övernattningen skulle ske i Tärnaby, men som sagt, nu va vi fikasugna! Många av de här ortererna i Norrlands inland är utflyttningsbygder, eller hur man nu säger! Allt centreras numera till de större städerna och inte minst till Stockholm!

Och man kan hitta en del saker i de här orterna, där det ofta ser ut som tiden stått stilla, som på det här fiket med en jukebox och en passande tavla till! Man kan nog tycka mycket om den här avfolkningen, men jag tycker i alla fall det är tragiskt och utelämnande! 

 

 

Här är en glassbar i Italien. Vi hade varit nere i sta'n och ätit sen middag, kvällen var ljum, och vi promenerade nu tillbaka mot vårt hotell som låg någon kilometer från huvudstråken. Butikerna blev färre och färre, vi passerade en servicebutik, och så ser vi den här Gelaterian på andra sidan gatan, som gör att vi går dit och köper varsin glass! Italiensk glass! :) Sedan går vi vidare i den ljumma kvällen och äter vår glass!

Och som sagt, utan en förklarande text...

/Bengan

 

 

Inlagt 2014-10-13 08:36 | Läst 2282 ggr. | Permalink
Dom jättestora bildhögarna i den digitala tiden som förvaras på datorn, är ju jättelätta för eftervärlden att ta hand om. Det är bara att trycka på delete-knappen... :-)
Jag förstår vad du menar Bengan. Men faktum är ,när jag behövde ramar till mina diabilder var det bara att åka ut till Skärholmens loppmarknad... betydligt billigare , och man kunde se tusentals semesterbilder i dia askarna.Typ Kanarieöarna- 72 OSV.. Dom köpte jag.Sparade askarna ramarna och suddade ut Kanarieöarna. och skrev Gälnö 84Osv, och slängde diabilderna( obarmhärtigt).. Kanske är vi lite för fixerade med att alla miljarder och åter miljarder bilder måste sparas till eftervärlden.? Det borde räcka väl med mina. Ha det bra
. PS Är det inte för man själv på ålderns höst ska kunna kolla bilderna. Typ Minns du? Just det det var då Osv
Bengt
syntax 2014-10-13 16:43
Jo,jo - det är något av en dental lektion, det vill säga tidens tand.
"Kanarieöarna 72" har i alla falla någon tagit ställning till innan dom hamnade på Skärholmens loppmarknad. Sådant som bara ligger i filer på en dator är alltför lätt att trycka bort utan att ens ta ställning. Om man alltså vill försöka att få sina dumma efterlevande att åtminstone titta, så är det klokt att bränna materialet till en skiva - och skriva en intressant titel. Förslagsvis: "Nakenbilder den heta sommaren 2014".
Har du läst Åke Edwarssons bok Jukebox, en riktigt bra bok, får lite vibbar av dina bilder o text till den boken, läs den, LO
Visst är det så, dvs det är dokumenterande minnesbilder, om det nu är från skogsutflykten eller familjen eller resor man gör. Och gott så. En nära vän kunde i slutskedet av anhörigs bortgång gå igenom fotoalbumen och minnas tillsammans, vilket var en stor tröst.

Men, sedan att försöka gör de bilderna så bra som möjligt ur fotografiska avseenden är ju vår uppgift, vi nördigt intresserade amatörfotografer, så de blir lite mer allmängiltiga, om möjligt.

Och till slut texten, förklaringen, tanken bakom, reflektionen. För den icke oinvigde ett måste, oftast, som kan lyfta en bra men ointressant (privat) bild till att bli bra och betydligt mer intressant.

Trevligt att följa med på din resa.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg