Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2460 / Chakchouka är en vanligt förekommande rätt i Nordafrika! Å så Tårtan i morgon!

 

 

Visste jag det förut? Om rätten alltså! Nä det visste jag inte alls! Men nu vet jag det! För min fru har beställt hem en så'n där veckomatkasse, för å testa (de e jag som skall testas alltså som receptläsare och matlagare) för det e recept med i kassen! Och idag skall det bli Chakchouka!

 

Å det skulle inte vara några större problem att fixa maträtten efter receptet om man bara får stå ifred vid spisen! Nu tycker en viss ung man att det e tråkigt, och trycker in nosen hårt i mitt knäveck för att jag skall vända mig om och fatta att det e lekdags!

 

 

Mao, jag skall kasta iväg grejen han lagt på golvet, så han kan jaga iväg och fånga den, och sedan skall jag försöka fånga Roffe! (Det går att springa runt i huset! Jag brukar klara en tio varv)

 

Efter att ha förklarat för Roffe om komplexiteten i den här internationella Nordafrikanska maträtten så går Roffe och lägger sig i hallen och surar! Tyckte han mumlade nå't om att det finns färdiglagad mat att köpa...

Å när jag kollar i hallen igen efter ett tag, så e han borta, då misstänker jag att han lagt sig någonstans där han inte får ligga, så jag måste gå och kolla, och det är just det han vill, att jag skall gå och kolla alltså!

Hur som helst, i morgon e det onsdagsfika på Tårtan, eller Ellens, igen!
Väl mött omkring 15.00 på Gata Horns 32!

/Bengan

 

Inlagt 2014-10-07 19:05 | Läst 1682 ggr. | Permalink
Verkar hett och smarrigt!
Jag förstår att Roffe är sur på dig! Hur kan du välja maten före bollen? Obegripligt ;-)
Du får förklara för Roffe det här med färdiglagad mat, matprocessindustrin och varför man ska använda ekologiska varor. Han verkar vara en vaken kille, han förstår nog. ;)

Missar Tårtan tyvärr. Gillar de här sammankomsterna. Men, uppskattar också att vid den här årstiden vara i ett land där palmer växer naturligt.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg