Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2356 / Är näraliggande fotoobjekt svårare att hitta?

 

 Sparta BK 1964

Jag tänker på hur vi gärna reser iväg för att komma hem och visa allt fantastiskt vi sett och upplevt! Men om man nu tänker göra ett djupare reportage, som kanske sätter ett avtryck, så är nog de här tillfälliga besöken inget att förorda! Man känner inte kulturen eller miljön på platsen, man rör sig ofta bara där alla andra har rört sig med kameran, så det blir bara upprepningsbilder!

Men ett litet resereportage kan det såklart bli! Här var jag! ;)
Sådana här "resereportage" kan man även göra hemifrån såklart!
Här e jag på den lokala krogen på kvällen! ;)

Jag tror att för att "göra" bilder som ger avtryck, inte bara för stunden, om man nu vill göra bilder som inte bara gillas för stunden, så måste det till något mer än bara ta en vecka i Rom eller ta några selfies i närområdet!

Och det svåra kanske e att gräva litet djupare där du är, trots att man tycker att hemmavid finns väl inget att fota, eller folk känner ju mig här!

Men fördelen med att fota där man är, de e att man ofta känner kulturen och miljön och människor!
Sedan är det bara att våga litet också hemmavid!
Och det är nog det som är det svåra!

/Bengan

 

Inlagt 2014-10-04 09:42 | Läst 2061 ggr. | Permalink
Det var ett bra inlägg Bengt. Jag har ett förflutet som cine amatör. När videon var att betala för allmänna mennsekar jag hjälpte till att införa de nya medierna i min lokala cine klubb. Vi höll en tävling för att skapa en turistfilm om vår egen stad. Det var kul att se hur olika filmen var och våra olika sätt man såg sin stad.
Jag har en gång senare gjort samma i testet av en kompis nya  kamere. Innan han skulle resa på semester.
Hälsningar från Erik / DK
Jag tror att det finns olika nivåer på att fota i sitt närområde. Lättaste nivån är väl att gå och registrera/dokumentera det lättillgängliga, utanpåskicktet så att säga. Dock om man vill komma inpå närområdets själ, då börjar svårigheterna och är mycket kopplat till fotografens personlighet där den extroverta vinner över den introverta personligheten
Erik Madsen 2014-10-04 14:37
Det har du rätt Björn. Med "leka" turist i sin egen stad kommer det att finnas mer intressanta saker om än turist objekt. Om man har ögon och förmågor at se det.
Hälsningar från Erik / DK
Precis, att verkligen se det näraliggande är det svåra. Men roligt att öva på. De bilder man tar då växer i värde med åren.
Jag plåtar bara näraliggande objekt, o tycker inte det är speciellt svårt, tvärtom, må gott, LO
Så är det att det finns massor hemmavid att gräva i men tiden har man (i alla fall jag) mest då man är på resa. Då man har lämnat alla måsten hemma.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg