Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2353 / Jag tror det silvriga e Pg igen! Har sett olika trendsättare som visar det i årets mode på mässan!

 

Årets mode! Och notera att den viktiga accessoaren framtill på objektivet, det skall också vara blankt!

Och vi som varit med några år ;)  vi har ju sett trender komma och gå! Även på kameror! Om man tar småbildskameran, så va det svarta Leicor i början och svarta Contax! Men så kom det silvriga även här på 1930-talet och höll nog i sig framåt 1950-talet, då började svarta kameror bli på mode igen! Och så här har det varit till och från! Just nu så verkar trenden gå mot det silvriga och minimalistiska men även litet funktionalistiskt! Jag tänker bla på den nya M Leican M-A och de nya Leicaobjektiv som visats på fotosidan! Dom e mycket silvriga och ligger helt rätt i tiden! :) Även Leicas nya kontorskomplex i Wetzlar går i det ljusa och i funkisstil!

Så nu blir min gamla blanka Fuji X100 modern igen, och en del annat i kameraväg e helt Ok att gå omkring med! Några år till i alla fall! Så det gäller att passa på!

Å här e  det andra trendiga grejer! http://www.youtube.com/watch?v=T7ftLN3zxoY

/Bengan

Ps. Och skulle någon ha en gammal M Leica liggande, i svartlack tex, så kan jag byta den mot min fina trendiga och silvriga Leica M2! Ett klart uppbyte! :)

 

Inlagt 2014-09-26 11:49 | Läst 4333 ggr. | Permalink
Den länken var ren kameraporr... :-D
Hej- skönt att ha en kamera som man inte behöver ha vita vantar för att använda. ;-)
Det är som med kläder, väntar man bara tillräckligt länge så har man hux flux en modern garderob =) Silver är bra för oss som har silver i håret. Kamouflage liksom.
Leica är en av dom få kameror som är riktigt snygga i krom, väldigt futuristiskt med det greppet + locket - fräckt! Hils, LO(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg