Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2443 / Leica M Edition 60 alltså!

 

 

Läste ett antal kommentarer om Leica M Edition 60 här på FS och fastnar litet extra för en kommentar av Magnus Andersson: ....."Men kärnfrågan är om en digital och ren kamera som denna har en marknad? Ironiskt tycker min käresta att det är lättare att fota med min Monochrom än sin X100s, dvs mindre att hålla reda på och med zonfokusering, tid på 1/250, bländare 5.6 och auto-iso fixar hon gatubilder som är super och behöver bara ha koll så hon inte tappar högdagrar (Monochrom problem). Så kanske det finns en köpekrets med personer som vill ta bilder och ogillar teknik... men inte vill stå mörkrummet"

Det här är intressant, för jag som fotar en del med Fuji X100 kan hålla med, de e mycket grejer i en så'n här digitalkamera! Eller så skulle man kunna ha en programvara att ladda in, med bara basic funktioner liksom! För oss som bara fotar! ;)

Men vad gäller den här Leica M Edition 60, så varför inte göra den mer lik en analog Leica M3 nu när man ändå håller på, och då det är ett M3 jubileum? Konstigt! För det skulle nog kunna funka bra både funktionellt och ur retrosynpunkt! För Leica M Edition 60 ser litet för modern ut för att tilltala mig! I alla fall för mig som har fotat med en Leica M3! ;) Å så e det det där med priset förståss! ;)

/Bengan

Ps. Å ett snyggt tumgrepp vore inte så dumt att ha på den här moderna "Leica-tvålkoppen" heller!

 

Inlagt 2014-09-17 15:11 | Läst 1823 ggr. | Permalink
Jag tycker att nya M Edition 60 är hur minimalistisk som helst. Inga menyer, ISO på samma ställe som på filmtiden och en diskret knapp om man önskar veta batteristatus. Och naturligtvis, RAW per automatik.
Att den sedan, även optik är gjord i rostfritt stål och väger massor är ett vanligt Leica-grepp för att kunna ta extra hutlöst betalt. En samlarkamera kanske??

Då är nya filmkameran M-P roligare;)

http://3.static.img-dpreview.com/files/p/TS589x442~articles/0313455470/leicamsseries05.jpeg

/Stephan(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg