Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2428 / Så va det mysteriet löst! Varför vattentornet i Gnesta är ett av världens sju underverk!

 

 


För några bloggar sedan skrev jag om en artikel som jag läst i DN, Frustunabygdens underverk, i Namn och Nytt, där författaren Bengt Nyström ansåg att vattentornet i Gnesta var ett av de sju underverken! Bengt Nyström lade sedan till något om trappan till Stationshuset! Jag kan väl förstå det här med vattentornet, men fattade ingenting om trappan, trots att jag varit och tittat på trappan flera gånger den sista tiden efter att ha läst artikeln!

 

Men igår kväll när vi va ute med Roffe på kvällspinken, så träffade vi en annan hundägare, Björn, som  e pensionerad frisör, och uppvuxen i Gnesta! Vi stannande och talades vid en stund! Jag passade på att fråga honom om han visste att ett av världens sju underverk fanns i Gnesta? Det visste inte Björn, så jag berättade vad Smålänningen som bor i Hamneda skrivit! 
"Jaha", sa Björn, "de måste vara Bengt Nyström!" Ok, tänkte jag, nu börjar det bli intressant!!

Jodå, Bengt Nyström hade bott i Gnesta, därför hade han kunskapen om vattentornet! Passade då på att fråga Björn, vad menar Nyström med trappan till stationshuset då?  "De va på trappan som vi ungdomar samlades på", sa Björn! "Skulle vi göra nå't på kvällen, som att ta tåget till Södertälje eller Stockholm, då var samlingsplatsen trappan till stationshuset! Eller så satt vi bara på trappan på kvällen!"

Så då va det mysteriet löst!

/Bengan

Ps. Bild på trappan kommer senare!

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-09-08 07:14 | Läst 2962 ggr. | Permalink
Frisörer är ofta ypperliga informationskällor;)

/Stephan
Inte ofta man har möjlighet att besöka ett underverk. Ytterligare en anledning att ta en tur till vattentornet nästa gång det är Planket i Gnesta!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg