Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2426 / Vart tar personligheten vägen? Och mera om det kommande valet!

 

 

Jag e inte emot att försöka rätta till saker, när det e fel liksom, det är inte det jag menar, utan undrar mer över andra saker! Har vi inte ett "tillräckligt bra utseende", så kan man får kirurghjälp, eller tecknar inte optiken tillräckligt bra, så finns det datahjälp för objektivfelen, även om felen eller objektivfelen e nästan försumbara!

Nu är det här bara två löst hållna exempel, men det finns mängder av liknande saker i ett antal andra områden i vår tillvaro! Och då kanske vän av ordning undrar, va e det för fel att rätta till felen då?

Jag tror att man bör fundera på det i alla fall, för det e bra att fundera, å inte bara följa med, tex var tar personligheterna vägen om man slätar ut alla rynkor, eller fixar alla objektivfel i kameran och vad är orsaken till den här likformigheten eller monokulturen eller rädslan att kanske avvika en liten aning?

Å det här märker man också i valtider! Här säger alla partier i stort sett lika saker, "Bättre för alla" eller något lika spännande och fantasifullt! Och visar ett plakat med en bild på ett trevligt, slätt och photoshoppat politikerpokeransikte! De e tur att det står ett slags märke på plakatet, annars hade det varit svårt!

Läste i DN i dag om hur vissa begrepp, tex Jobbskatteavdrag, är okänt av en ganska stor del av valmanskåren! Nå't att fundera på kanske, om man använder det ordet i den sk. valdebatten! Å det finns nog fler "främmande ord" som används av politiker just nu, som andra inte förstår, då Sverige är mera delat numera, både vad gäller boende och språkbruk! 

Såg även "debatten" på Svt mellan Schyman och Åkesson, även det e nog något att fundera på!
Nu skall ni inte tro något, men Åkesson är en mycket skicklig och kylig debattör, även retoriker, och talar "tydligt!" Varför inte bemöta Åkesson på ett liknade och lika smart sätt tillbaka?

För även om vi inte vill höra Åkessons budskap, så hjälper det inte blunda eller att hålla för öronen, eller ögonen, eller bua ut honom eller förbjuda honom att tala, litet smartare bör vi nog vara för att nå ett resultat här!

Och vad gäller objektivfel, så läste jag i en test om en senare modell av den digitala M Leican, att kameran kan rätta till en del objektivfel!

Om jag hade en digital M Leica, så skulle jag använda en förkrigssonnar 1,5/5 cm, och se till att kameran inte tog bort personligheten på det objektivet!

Nog om detta för stunden!
Ha en fin fredagskväll!
/Bengan

 

Inlagt 2014-09-05 18:17 | Läst 1942 ggr. | Permalink
När det gäller åsikter som den svenska nomenklaturan inte tycker om, så sa man ofta för några år sedan att: "Om man drar fram trollen i ljuset, så spricker dom". Så lätt går det tydligen inte. Är det någon som har sett några spruckna troll?
Åkesson är som du konstaterar en driven och tydlig debattör. Folk tar intryck, eftersom SD:s åsikter har en inte obetydlig förankring ute i stugorna. Framför kamerorna och i annan offentlighet uttalar sig folk i avståndstagande ordalag om SD. Sedan går dom och röstar på partiet. Valhemlighet kallas saken.
Jag såg debatten igår mellan Schyman och Åkesson. Visst är han skicklig och uppenbarligen så drar han en hel del röster. Men för mig spelar det ingen roll om han är en skicklig och kylig debattör, för som tur är så är han tydlig också, och då inser man ju i vilken låda han hör hemma.
Grejen är att du har rätt när det gäller Åkesson och SD. Han är en duktig politiker och ska bemötas som sådan, oavsett hans budskap. Här har det felats, man har försökt att förlöjliga partiet ur ett formellt perspektiv. Men jag tror många skiter i att finns ärthjärnor i leden, man håller med Åkesson eftersom han spelar på rädsla och ängslighet och vad som händer på "min gård". Han ska bemötas i sakfrågorna.
syntax 2014-09-05 21:49
Problemet är väl att det inte alla gånger är så lätt att möta SD i sakfrågorna som de etablerade partierna i sin naivitet trodde. Man smorde sig själva med att inneha starka och ovedersägliga argument som genast skulle krossa motståndaren.
För ett tag sedan såg vi statsministern göra ett pyramidalt självmål, när han deklarerade att det saknas reformutrymme under mandatperioden på grund av kostnaderna för förväntad invandring. Ute i stugorna säger man då att: "Jamen ni sa ju förut att Sverige tjänar på invandringen - utan invandring stannar Sverige. Skall nu inte pensionärerna få en rättvis beskattning? Hur blir det med jobb och bostäder för våra ungdomar?" Hos SD korkade man upp champagnen.
Problemet med de som sympatiserar med Åkesson är att de gör det för att han står för de åsikter han gör, Åkesson och SD är ett symtom inte en orsak. Att då folk går man ur huse för att vända ryggar, ägnar massor av tid till att hänga ut honom på fb osv. tyder på att de själva tydligen inte förstått problemet. Folk röstar på Åkesson för att de sympatiserar med hans åsikter, så länge man inte inser det blir nog företeelsen svår att bemöta. Jag tror till och med att han går stärkt ur alla dessa protester, han får ju också möjligheten att ikläda sig en offerroll och sådant finns det många som faller för, tyvärr.
-affe
Ps. Schyman som brukar vara en lysande retoriker hade verkligen ingen av sina bättre dagar i går.
syntax 2014-09-05 23:25
"Problemet med de som sympatiserar med Åkesson är att de gör det för att han står för de åsikter han gör, Åkesson och SD är ett symtom inte en orsak..."
Problemet Affe, är det det där är den sortens allmänt förklenande mantra som Gudrun försökte liknande med - men Jimmy sopade mattan med henne. Jag tror att den roliga leken "mobba Jimmy" helt enkelt inte funkar längre.
alf109 2014-09-05 23:53
Det är väl just det jag säger.
syntax 2014-09-06 00:02
Du menar att du själv tillämpar en sådan debatteknik som stärker SD?
alf109 2014-09-06 01:04
Det jag menar är som jag skriver att de som kritiserar Åkesson ofta verkar missa att de som sympatiserar med honom gör det för att han för fram de åsikter han gör, många delar hans världsbild. Personligen avskyr jag det han SD står för, men jag tror att man måste bemöta problematiken i en saklig debatt. Alla vet att det är en massa problem med olika immigranter framför allt på integrationens område, det är reella fakta för de flesta. Men eftersom många (alla de etablerade partierna?) har gjort det till tabu att ens erkänna de problem som är uppenbara så kan det heller inte startas någon konstruktiv debatt om hur dessa problem kan lösas. Med andra ord Åkesson har fått åsiktsmonopol inom ett område där de flesta andra valt att hålla käften, och där tror jag att en stor del av problemet ligger. Sedan har det också alltid varit tacksamt att rikta människors missnöje, speciellt i sämre och oroliga tider, mot en gemensam lätt identifierbar fiende. Det har vi otaliga exempel på i historien, och vi behöver inte ens söka oss till 30-talet vi kan titta på restjugoslavien, den dagsaktuella ukrainakrisen eller varför inte den palestinska frågan som exempel.
syntax 2014-09-06 08:40
Helt kristallklart denna gång Affe.
Jag hoppar över dimridån med plastikoperationer och linskorrigeringar, för det var ju inte det ditt inlägg avsåg. :)
Men jag håller inte med dig om att "alla låter nästan lika"... Och, det är just det, som gör det viktigt i årets val!! Som du själv konstaterar, så är Åkesson skicklig och cool. Så mycket skit och förnedring som han får ta, är på gränsen till ovärdigt, oavsett parti. Men det blir väl som i Norge, till sist (nästa val) får de "etablerade" krypa till korset på sin egen dumhet. Han är lika skicklig, precis som partiet står och faller med honom.

Jag tycker ärligt, att det är värre med Sjöstedt, har människan ens en verklighetsförankring?? Eller funkar det det att lova allt, för andras pengar?? Nåja, han känns marginell. Däremot, så kan jag undra, om verkligen Löfven vill vinna valet???? Förstår han, att han ska stå upp lika sturskt Efter, den 14:e september, när han ska leverera!!!!!?
Jag är rädd för att han kommer ha häcken full med att komma överens med sina "kamrater" MP och V... än styra Sverige. Och det, är inte bra.... Sedan kan vi kräkas och tycka vad vi vill om Åkesson och hans parti... Lycka till, Sverige!!
Största problemet som jag ser det är att det är väldigt många som har synpunkter på invandring o invandrare, men det är bara SD som vågar prata om det. Och det handlar inte så mycket om rasism, det är nog bara ett fåtal som är rasister faktiskt, (hoppas o tror jag) utan det handlar om hur vi tar hand om o integrerar nya människor i samhället, hur får vi dom att trivas, hur ska alla få jobb + alla våra egna arbetslösa både äldre o yngre, som ju rimligtvis också måste få samma chans. Åkesson väcker frågor som ingen annan vågar ställa, o det gör mig förbannad, även vi andra måste våga diskutera invandringens eventuella risker o följder, vi måste våga diskutera främmande religioners påverkan på vårt samhälle. LO
syntax 2014-09-05 23:43
Alldeles riktigt Lars Olov! Etablisemanget har under lång tid försökt stoppa det fria demokratiska samtalet ute bland medborgarna. Sådant straffar sig.
Jag skulle gissa att SD kommer att få närmare 15% än 10% i det kommande valet. I faktiska tal är det oerhört många medborgare.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg