Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2418 / Canon 1,2/50 mm på Sony7R och en färgbild!

 

Canon 1,2/50 mm på full öppning!                                                          Foto Lasse Persson


Visar en färgbild tagen med Canon 1,2/50 mm. I förra bloggen va det svartvita bilder. Kontentan e ändå att den här 1950-tals optiken är mycket användbar och hyffsat skarp även på full öppning, och kul att använda även år 2014! Och det här stämmer nog för många objektiv från kända tillverkare från 1950-talet och framåt. Nu tänker jag på fasta objektiv!

Men normalkamerahuset för optiken kommer att vara en analog M Leica! Och det har blivit roligare, men det går framför allt snabbare, att fota med min M Leica, då jag satt i ett litet "glasöga" i sökaren! Nu ser jag att ställa skärpan mycket bättre, och det e viktigt med ljusstarka objektiv där man ställer skärpan manuellt!

Slut för idag!

/Bengan 

 

 

 

Inlagt 2014-08-29 11:57 | Läst 4743 ggr. | Permalink
En riktigt bra bild på dig. Men det var inget annat att vänta med ett sådant objektiv. Gamla objektiv ger fin gammaldags charm åt bilderna. Det är lite synd att min Sonnar är så ny...
Det var synd att ni inte tittade in på Galleri Greger efter er fika. Där visar jag två stora (100×70 resp 150x100 cm) förstoringar av bilder tagna med Sony A7R och Canon vidvinkel (EF 16-35). Jag såg er passera utanför, ivrigt diskuterandes :-)
Snyggt ”soft” på den bländarn.
Göran
Här ser bokehn vettigare ut än på den svartvita du visade tidigare, så uppenbarligen kan efterbehandlingen påverka sådant också :)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg