Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2403 / Snart dags för en liten höstsemester!

 

Skåne på eftersommaren kan vara mycket fint! Det är ofta mycket lugnare framåt hösten på de flesta platser även i Skåne, så man kan få gå litet enskilt på en del fina platser. Så vi planerar några dagar nere på Österlen om några veckor.

 

 

På spaning ut mot Måkläppen!

 

Vi kommer nog att besöka Skanör/Falsterbo, men mest vara på Österlen! Nu blir det här inte så många dagar, för vi måste hinna med några dagar på Gotland också innan senhösten kommer!

Så här har vi försökt göra även då jag arbetade, tex ta en del vårsemester i Skåne men även hösten i Skåne, och hösten och våren även i fjällen och på Gotland!

 

Falk över Ale stenar! Den hangflög faktiskt!

Jag kommer ihåg en gång för länge sedan då vi faktiskt va helt ensamma uppe vid Ale stenar! Det höll på att skymma och det va mycket mäktigt att stå där i "skeppet" och se ut över havet! Har nog litet bilder liggande någonstans från den stunden!

 

Efter stormar runt Näset så dyker det ofta upp delar av vrak på stranden, ofta mycket gamla grejer, som man inte får röra!

 

Här har någon lagt upp en del av ett fartyg längre upp på stranden...

Att vandra på stranden vår eller höst i Skanör/Falsterbo är mycket fint! Man kan gå upp till fyra fem timmar på en nästan folktom sandstrand vid havet! Och så brukar nå'n hitta bärnsten, men inte jag! :(  Och så har man med sig en liten rygga med kaffe, dricka, smörgås, sittunderlag för att ta en rast sittandes och se ut över Måkläppen, eller e det se'n höst, så får man gå ut på kläppen!

Semestertips alltså! Kanske litet udda semestertips, men ändå!
/Bengan

 

Inlagt 2014-08-16 18:39 | Läst 1868 ggr. | Permalink
Bra semestertips! Vi var just i Helsingborg några dagar, med en liten roadtrip inåt Danmark, via Louisiana. Funkar också. Österlen är ändå nåt särskilt, emellertid. Och viktigt att man faktiskt ger sig iväg så där, ibland.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg