Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2402 / Att drabbas av ett synfel till! Eller vad skall man kalla det!

 

 

Kocksgatan 24

Blogg n:o 2 idag, ursäkta! Men ämnet e allvarligt för mig i alla fall!

I förra bloggen berättade jag om att jag behöver glasögon! Och ett slags glasögon till M Leican också! Nu när jag va ute med Roffe på förstarundan i morse och passerade ett sädesfält med skördemaskiner som va igång, så drabbades jag av ett annat "synfel", eller vad det kan kallas, och det här kanske e ett allvarligare synfel!?

Jag hade en Contax G2 med mig, och som de flesta nog vet så e kameran analog, och jag använder bara en sorts film, en svartvit film, och har klarat mig med svartvitt film i stort sett sedan sent 1950-tal!

Men nu ute på fältet kom en tanke upp i huvudet, när jag såg det gula fältet och skördemaskiner igång,  "Synd att jag inte kan växla till färg i kameran för det här"
Ögonblicket efteråt så tänkte jag, vad f-n nu då, det här va allvarligt!

Min misstanke är då jag fotat några år med digitalkameror, kameror som ofta är som en Schweizisk armekniv x 100 vad gäller inbyggda möjligheter, att jag med det blivit osäker om att bara kunna ta en bild i svartvitt på ett motiv!

Er'e bildsinnet som håller på att paja, då man har för många valmöjligheter eller hjälpmedel till hands? Bildsinnet kommer kanske i andra eller tredje hand, om bildsinnet finns kvar numera?

Osäkerheten har fått fäste i mitt fotosinne! Hur f-n kunde jag fota förr utan alla de hjälpmedel som finns i dagens kameror? Vad är det som händer? Det här känns allvarligt!

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2014-08-15 11:33 | Läst 1586 ggr. | Permalink
Oroa dig inte Bengt! Jag hade samma farhågor inför semestern på Bornholm i sommar. Hade ingen kamera med färg med mig och trodde att denna färgernas ö skulle få mig att totalt tappa stinget. Men det blev en svartvit fotobok av det istället. Saknade inte färgen över huvud taget...
Svar från Benganbus 2014-08-16 15:19
Vi kör vidare i fotografins utkanter, det svartvita!
Det blir udda och ovanligt, och i ditt fall, sannolikt mycket bra!
/Bengan



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg