Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2400 / Snart konstrundan i Gnesta, och äntligen har snön kommit!

 

 


Först litet om Gnesta konstrunda!

Det är nog sjunde eller kanske åttonde gången jag är med i Gnesta Konstrunda. Tanken med en konstrunda är att kommunens konstnärer skall få visa upp sig och sin konst under några dagar, antingen i sin verkstad/atelje, eller i en utställningslokal. Och det är viktigt med en någorlunda sammanhållen utställning geografiskt, så besökarna kan hinna se så många konstnärer som möjligt.

Men även att konstrundan har kvalitet! Det kan vara litet känsligt det här med att en jury som väljer ut vilka konstnärer som får ingå i konstrundan. Men det är ändå ett sätt att försöka få så bra kvalitet på konsten som möjligt, just för besökarna! För nöjda "kunder" återkommer och berättar ofta för andra att dom e nöjda med vad dom sett! ;)

 

Bryggeriet innan restaureringen. Nu är bryggeriet mycket fint med en stor utställningslokal!

Samlingsutställningen inför Gnesta konstrunda sker i ArtLabs lokaler i fd bryggeriet. Före, under och några dagar efter konstrundan, så hänger där ett verk av resp konstnär, bla för att besökaren lättare skall kunna planera utflykterna till konstnärerna under konstrundedagarna!

 

Kocksgatan 24

Och så kommer det svåra, i alla fall för mig, att välja ut de bilder som jag skall visa....
Men det e samma sak varje år, så det e inga direkta nyheter...

 

Och så va det om snö!
Och om Roffe såklart! För i grund och botten, så e nog Roffe en Snöleopard! ;) För några dagar sedan så åskade och haglade det när Roffe låg och vilade sig! Det enda som Roffe reagerade på va när hagel stora som ärtor föll på taket! "De e hagel" sa jag! Åskan visste han redan va det va, så där brydde han sig inte! När åskvädret slutade så låg det fortfarande hagel ute på gräsmattan, så jag ropade på Roffe, "Kom ut får du se!" Roffe gick ut på förstubron, där det va fuktigt, och sa, "Det har regnat, vad e det med det då?" "Kom ut på gräsmattan får du se på nå't spännande" sa jag!

 

Roffe kom ut och började nosa på det som låg i gräset, och tittade upp och sa, "Äntligen börjar det bli nå't bra, det här e ju nästan snö", och så tuggande han i sig några hagelkorn!

 

 Jag tänkte säga att det förhoppningsvis e en tid kvar innan snön kommer, men jag sa, "det går åt snöhållet nu vad gäller årstiden!" "Finemang" sa Roffe, "då börjar livet!" 

 

Har frågat Roffe för nå'n vinter sedan, "Du e ju en Dansk/Svensk gårdshund, brukar det vara mycket snö i Danmark/Skåne?" "Vi är en mycket allround hundras, men va tyst nu är du snäll, för jag hör nå't under snön!"

Så vare med det, Konstrunda och snart vinter, hoppas i alla fall nå'n!

/Bengan

 

Ps. Mera info om Konstrundan den 6-7 september! http://gnestakonstrunda.com/ 

 

 

Inlagt 2014-08-14 11:05 | Läst 1447 ggr. | Permalink
Han är klok, Roffe! ;-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg