Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2396 / Visst går det! Med litet god vilja går det mesta bra! Och så om Platon och skuggvärlden!

 

 


Ibland hittar jag en kamera i mitt kameraskåp där det sitter en film i kameran! Sannolikt är det jag själv som satt i filmen tidigare! Och istället för att låta filmen förfaras så använder jag den! ;) Nu blir det Leica IIIf och Canonobjektivet! Visserligen skymmer objektivet den normala sökaren, det ser ni va? Men det e lätt löst med en extra sökare! Så visst går det mesta med litet god vilja!

Å i veckan va jag inne i stan och köpte framkallning  och passade då även på att ta en fika i trevligt sällskap nere på Stadsmuseet!

 

Så här ser inte Mattia ut normalt, han stirrar för att jag lättare skall kunna ställa skärpan manuellt med Fuji X100! På hans öga alltså! Den funkar ganska bra den här "manuella avståndsinställningen" på X100, men det blir ändå litet extra pyssel om man jämför med att ställa skärpan på tex en M Leica! Men som sagt, det funkar!

 

Här e Micke Borg! Micke e mycket sugen på min Canon 1,2/50 mm! Men här sitter det en Jupiter-3 på min Leica, den funkar mycket bra den med! Inga nyheter är ofta bra nyheter! :)

Det va mycket trevligt att få sitta och snacka med de här fotovännerna! Å visst kan det vara trevligt med alla vänner på internet, men ändå, verkligheten känns ändå bäst för mig! Samtalen blir bättre och enklare och ofta djupare, även mycket mer mångsidiga och missförstånden mycket, mycket färre när man samtalar ansikte mot ansikte!

Ibland kan internet kännas som det där med med Platon och skuggvärlden i grottan!http://sv.wikipedia.org/wiki/Platons_grottliknelse

Här är några rader i Platonsammanhanget från en intressant artikel i SvD.
"Skall vi verkligen utveckla datavetenskapen i denna riktning? Vad innebär det att vi skapar en sådan skuggvärld vid sidan om den verkliga? Avhandlingens titel innehåller redan den frågan. Den syftar på Platons kända liknelse om fångarna i grottan. Denna bild är för honom en symbol för människans förhållande till verkligheten."
http://www.svd.se/kultur/understrecket/tro-tvivel-och-datavetenskap_101426.svd

Så glöm inte bort verkligheten, för den är unik och i realtid,
och kommer aldrig tillbaka!

Å ha även en bra Bokehdag i dag,
ni som söker den verkligheten! :)

/Bengan

 

 

Inlagt 2014-08-09 08:24 | Läst 1449 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg